НОВИНИ

Локомотив (Пловдив) трябва да довърши започнатото срещу Словачко в Чехия

локомотив пловдив довърши започнатото словачко чехия
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
11:58, 29.07.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицешампионът на България - Локомотив (Пловдив), подновява днес участието си в европейските клубни турнири.

Тази вечер от 20:00 часа българско време на стадион “Мирослав Валенти” в Ухерске Храдище "смърфовете" се изправят срещу чехкия Словачко в мач-реванш от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Футболистите на Александър Тунчев спечелиха първата среща миналата седмица с минималното 1:0 на "Лаута", след страхотно изпълнение от воле на Петър Витанов в 89-ата минута. Днес те трябва да търсят нова победа, а не само да бранят крехката си преднина, ако искат да продължат напред в турнира. Локомотив има психологическото предимство на своя страна и трябва да го използва на всяка цена, за да неутрализира набезите на чехите за обрат в двубоя.

Със сигурност по-трудната задача имат домакините от Словачко, които трябва да постигнат победа с поне 2 гола разлика, за да се класират за третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. Но на стадион “Мирослав Валенти” се очаква да има около 5 хил. привърженици на отбора, които да надъхат своите любимци, същевременно създавайки негостоприемна атмосфера за българския тим.

Залогът в тазвечерната среща е голям, тъй като победителят от сблъсъка ще си гарантира солиден приход от 550 хиляди евро, освен класиране за третия кръг на евротурнира.

Единствената по-сериозна промяна в състава на Александър Тунчев се очаква да бъде Бирсент Карагерен, който се завръща в представителния тим след изтърпяно наказание. Очаква се българският национал да започне срещата като титуляр на обичайната си позиция по десния фланг на нападението.

Контузията на Парвиз Умарбаев е отшумяла и той ще си партнира в центъра на терена с Петър Витанов. Пред тях по крилата ще действат Карагерен и Руан, а нападението на тима ще бъде водено от капитана Димитър Илиев и Георги Минчев.

Вероятни състави:

Словачко: Нгуен, Райнберк, Хофман, Кадлец, Калабишка, Даничек, Садилек, Хавлик, Петржела, Сисилия, Холцер

Локомотив (Пловдив): Пиргов, Гомис, Крачун, Биков, Руан, Карагерен, Витанов, Умарбаев, Салинас, Илиев, Минчев

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3 жертви на големия горски пожар в Анталия
3 жертви на големия горски пожар в Анталия
Мая Манолова: Няма да подкрепим правителство, в което има опити за инсталиране на ГЕРБ и ДПС
Мая Манолова: Няма да подкрепим правителство, в което има опити за инсталиране на ГЕРБ и ДПС