НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Не трябва още да се радваме, че сме останали в Лигата на нациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:42, 27.06.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
лоренцо мичели радваме сме останали лигата нациите
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели логично остана доволен след успеха срещу Република Корея в турнира Лига на нациите.

За "лъвиците" това бе втори успех в надпреварата, а след мача Мичели даде интервю пред сайта на БФ Волейбол, в който призна, че в последните няколко дни фокусът на всички е бил изцяло върху двубоя срещу корейките.

"Знаехме какъв е този мач. Нашите заслужиха победата. Не беше никак лесно. Южна Корея изигра най-добрия си мач в турнира пред своя публика. В последните дни тренирахме само за този двубой и най-важното е, че не си направихме харакири. Това беше нашият ден. Трябваше да спечелим. В предишни мачове след загуба на гейм излизахме много по-слаби. Сега беше обратното – изиграхме страхотна четвърта част", сподели италианският специалист.

Наставникът на българките коментира и дали тази победа ще се окаже достатъчна в битката на нашия тим за оставане в Лигата на нациите и през следващия сезон.

"Не трябва още да се радваме, че сме останали в Лигата на нациите. Трябва ни още една победа. Хърватия може да постигне нещо срещу Нидерландия, Турция или Полша. Надявам се само всички да играят професионално и честно. Аз съм щастлив, че сега свършихме най-доброто. Искам победа. Не знам в кой мач, но трябва да я спечелим, за да сме 100 процента сигурни, ни трябват още три успеха", завърши Лоренцо Мичели.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът дава 2,5 млн. лв. за пръскане срещу комари по река Дунав
Кабинетът дава 2,5 млн. лв. за пръскане срещу комари по река Дунав
Удостоверенията за професионална квалификация влизат в обединен регистър
Удостоверенията за професионална квалификация влизат в обединен регистър