НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Важно е, че оставаме в Лигата на нациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:34, 03.07.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
лоренцо мичели важно оставаме лигата нациите
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени Лоренцо Мичели остана доволен от успеха на "лъвиците" с 3:1 гейма срещу Полша в Лигата на нациите, с който отборът запази мястото си в надпреварата и през 2023 година.

Италианският специалист поздрави своите състезателки за успеха в двубоя, в който победата беше на всяка цена.

"Не започнахме добре, през първата част не успяхме да се възползваме от възможностите за атаки през центъра. Но трябваше да изчистим грешките. И трябваше да включим повече риск. Ако не играеш на предела на възможностите си, няма как да успееш. Трябва да балансираш във всеки един момент, да гониш всяка топка. Но нямахме избор. Знаехме, че трябва да спечелим на всяка цена. Показахме нашата нагласа, нашият манталитет. Ясно е, че напрежението се усеща във всеки момент. Но ние продължаваме да работим по изграждането на идентичност на този отбор. Мога само да поздравя волейболистките и да им кажа едно голямо Браво, защото подариха тези емоции. Важно е, че оставаме в Лигата на нациите, защото ти дава шанс да премерим сили с най-добрите отбори, най-добрите състезателки", заяви Мичели.

Треньорът допълни, че в момента той работи за изграждането на един нов отбор, който към момента обаче не може да се бори срещу най-силните състави.

"Ясно е, че България в момента трудно ще се противопостави на силните състави. Но може да побеждава тези, които се борят за оцеляването си, наречени "чалънджър-съперници". "С всички отбори с "чалънджър-статут" се поздравихме с успех. Загубихме единствено един мач от Белгия. Направихме генерално нещо различно. Изграждаме нов отбор и го показахме на висока сцена, каквато е Лигата на нациите. В първия рунд от турнира спечелихме само един мач, но не сме спирали да работим и да изграждаме тази идентичност, за която говоря. Благодаря на играчите и на федерацията за доверието, което ми дадоха", заяви селекционерът на "лъвиците".

Лоренцо Мичели сподели и какво предстои пред отбора в следващите седмици преди началото на Световното първенство, което започва на 23 септември.

Сега ни предстои подготовка за Световното първенство и това ще се случи в първата или втората седмица от август. Преди това ще има малко почивка. Ще имаме турнири в Италия и Полша и се готвим за Световното първенство", завърши Мичели.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович загуби сет, но продължава към четвъртфиналите на Уимбълдън
Джокович загуби сет, но продължава към четвъртфиналите на Уимбълдън
Онс Жабур се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън
Онс Жабур се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън