НОВИНИ

Лошото време се пренася на изток - обявен е жълт код за валежи в 7 области

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 18.06.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

По-интензивни валежи ще има днес в часовете до обяд все още на изолирани места главно в планинските райони в западната половина на страната, а след обяд - в Източна България и по Черноморието.

Предупреждение от първа степен - код жълто е обявено В 7 области на изток - Бургас, Варна, Добрич, Разград, Силистра, Търговище и Шумен. Очакват се валежи в локални количества до 40 л/кв.м.

Следобед облачността постепенно ще се разкъсва и намалява, а до вечерта валежите навсякъде ще отслабнат, а в по-голямата част от страната и ще спрат. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са между 13° и 18°, а максималните - от 22° до 27°, в София - около 21°.

С променлива облачност ще бъде над Черноморието, по-значителна около и след обяд, когато на места се очакват временно интензивни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са от 25° до 27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините интензивни валежи и гръмотевици ще има главно в часовете до обяд. До вечерта в повечето райони ще спрат, а облачността ще намалява. Вятърът ще се ориентира от северозапад, предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

През новата седмица ще преобладава слънчево време, предстои и чувствително затопляне, с температури опколо и над 30°. По-висока вероятност за валежи и гръмотевици има в понеделник в планините и източните райони, както и в сряда - на повече места в страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът ще участва в заседанията на кризисните щабове във Враца и Монтана
Премиерът ще участва в заседанията на кризисните щабове във Враца и Монтана
Река Малък Искър е излязла от коритото си и е заляла мост в района на Етрополе
Река Малък Искър е излязла от коритото си и е заляла мост в района на Етрополе