НОВИНИ

Елиза Чолакова с кобила Джесика спечели изпитанието при юношите от Световната купа по прескачане на препятствия в Царацово

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
21:08, 17.06.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
елиза чолакова кобила джесика спечели изпитанието юношите световната купа прескачане препятствия царацово
Слушай новината

След като по-рано през деня Милена Азманова с кобила Артемида спечели първото място в изпитанието "Бронзов тур" с височина на препятствията до 110 см, още една българка се поздрави с победа на международния турнир по прескачане на препятствие в с. Царацово. 16-годишната Елиза Чолакова триумфира в силната конкуренция при юношите в изпитание № 19 с височина на препятствията до 125 см. Тя извоюва победата след чиста езда с кобила Джесика и най-добро време 56.40 сек.

Оспорвана надпревара предложи изпитание № 20 "Златен тур" в третия ден на турнира, който се провежда на конна база "Фригопан" - кръг от Световната купа по прескачане на препятствия.

В състезанието с височина на препятствията до 140 см. двама ездачи се класираха за бараж за определяне на победителя. Първото място извоюва Алин Язици от Турция с кон Фел Капоне. Второто място зае националният ни състезател Ангел Няголов с кон Яник. На трета позиция завърши Елиза Чолакова с най-добрия си кон Ениминит, отново Няголов, но този път в тандем с Касацента Петра зае четвъртото място, а пета завърши Ясмина Панайте от Румъния с кон Каспаров.

В изпитанието за млади коне с височина на препятствията до 130/135 см. победител стана един от най-добрите румънски ездачи Андреа Херк с кон Куадир де Роланд. Втори завърши Ангел Няголов с Аполо Ди.

Утре е кулминацията на Световната купа в Царацово, когато ще бъде излъчен победителят в най-престижното изпитание за Гран при с височина на препятствията до 155 см. Наградният фонд в това състезание е 26 200 евро.

БНТ 3 ще излъчи на живо надпреварата от 14:00 ч.

В състезанието за Гран при на турнира ще се борят шестима български ездачи със своите коне. Това са Руслан Петков, Антон Дацински, Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Тихомир Дянков и Апостол Тенев. В изпитанието ще участват общо 11 тандема.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Областите Монтана и Враца са в готовност за евакуация на населените места до р. Огоста
Областите Монтана и Враца са в готовност за евакуация на населените места до р. Огоста
Защо се налага Европа да регулира изкуствения интелект?
Защо се налага Европа да регулира изкуствения интелект?