НОВИНИ

Лудогорец - Аякс: Епизод 1

лудогорец победи цска софия десподов потвърди оферта краснодар
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:54, 24.08.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец ще премери сили с нидерландския гранд Аякс тази вечер от 21:00 часа българско време. "Орлите" посрещат четирикратния шампион на Европа на "Хювефарма Арена" в Разград в първи мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа.

Тимът на Ивайло Петев преживя разочарование във втория кръг на квалификациите на Шампионската лига, когато загуби от словенския Олимпия Любляна след драматичен реванш. Преди това в първия кръг Лудогорец се справи с шампиона на Косово Балкани. Загубата от Олимпия изпрати тима в третия кръг на квалификациите в Лига Европа, където Лудогорец загуби първия си мач срещу Астана в Казахстан, но показа класата си в реванша, спечелен с 5:1. Така разградчани получиха шанс да играят с Аякс и същевременно си осигуриха участие най-малкото в групите на Лигата на конференциите, където ще попадне отборът при загуба от нидерландците.

"Ние ще имаме щастието да срещнем една от най-големите футболни машини в Европа и в света. Това е отбор, който е дал много играчи в целия свят. За нас е щастие, че имаме възможност да премерим сили с тях“, каза треньорът на Лудогорец Ивайло Петев преди двубоя.

„Нашите момчета са готови, вярвам им на 100%. Имаме добър климат и всеки, който вземе участие, ще даде максимума от себе си. Най-важното е да играем като отбор и сплотено. Да, понякога допускаме и грешки, но ние знаем нашите проблеми и работим върху тях, за да не се повтарят. Очаква ни голямо зрелище и се надявам да покажем добър футбол и добра игра“, продължи Петев.

Петев допълни, че няма проблеми с контузени футболисти и че клубът е получил потвърждение от УЕФА, че ще може да използва Клод Гонсалвеш, за когото се очакваше да бъде наказан, но това няма да е така заради промени в правилата на Европейската централа.

„Горд съм да играя срещу отбор като Аякс. Надявам се да имаме ден и това да бъде нашият момент, защото искаме да играем в Лига Европа. Трябва да останем спокойни и да нямаме прекалено много емоции. Нека мислим за мача и да се придържаме към плана и това, което казва треньорът“, заяви звездата на Лудогорец Бърнард Текпетей.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски продължава "синята" си приказка, посреща Айнтрахт пред пълни трибуни на Националния стадион
Левски продължава "синята" си приказка, посреща Айнтрахт пред пълни трибуни на Националния стадион
Джон Иснър слага край на състезателната си кариера след US Open
Джон Иснър слага край на състезателната си кариера след US Open