НОВИНИ

Лудогорец обърна Левски и продължава към 1/4-финалите за Купата на България

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:33, 04.12.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
лудогорец обърна левски продължава финалите купата българия
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец детронира носителя на Купата на България за миналия сезон Левски, след като го победи с 2:1 на своя "Хювефарма Арена" в среща от 1/8-финалите на надпреварата.

Разградчани трябваше да правят обрат, след като Уелтън бе дал аванс на "сините", но с попадения на Игор Тиаго и Бърнард Текпетей "орлите" успяха да стигнат до крайния успех и за първи път в историята си съумяха да елиминират Левски в турнира за Купата.

Двубоят започна с предимство за гостите, които през първото полувреме бяха по-активния отбор на терена, а най-близо до гола беше Георги Миланов, чийто изстрел обаче беше отразен от Симон Слуга. До почивката Лудогорец отговориха с удар от дистанция, при който своя рефлекс демонстрира и стражът на "сините" Пламен Андреев.

Второто полувреме започна по-активно за домакините от Лудогорец, но вместо това час след началото на срещата Уелтън Фелипе засече центриране на Цунами и с тяло прати топката във вратата на разградчани за 1:0. При попадението домакините имаха претенции за игра с ръка, но в крайна сметка голът остана.

Радостта на "сините" обаче не трая дълго, тъй като в 69-та минута Игор Тиаго възстанови равенството, възползвайки се от асистенцията на Якуб Пьотровски.

Десет минути по-късно домакините стигнаха и до пълния обрат чрез Бърнард Текпетей, който стреля от границата на наказателното поле, а топката мина под плонжа на вратаря Андреев и влезе във вратата на Левски за 2:1 в полза на разградчани.

В самия край на редовното време "сините" получиха златна възможност да вкарат мача в продължения, след като получиха дузпа за игра с ръка на Оливие Вердон след намеса на ВАР. Зад топката застана бранителят Хосе Кордоба, но панамецът стреля над вратата и така преднината на разградчани остана.

До края натискът на Левски не доведе до нужния резултат и по този начин Лудогорец се класира за 1/4-финалите на Купата на България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина полицаят, блъснат на АМ "Тракия" край Пазарджик
Почина полицаят, блъснат на АМ "Тракия" край Пазарджик
Тази вечер в "Европейци": Как учен от Крит изобрети вечен дезинфектант?
Тази вечер в "Европейци": Как учен от Крит изобрети вечен дезинфектант?