НОВИНИ

Лудогорец постигна минимална победа срещу Слован Братислава

Ивайло Чочев отбеляза единственото попадение за втория успех от лятната подготовка на "орлите".

лудогорец постигна минимална победа слован братислава
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:56, 23.06.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец постигна втора победа в контролните си срещи в Австрия, след като днес надделя над Слован Братислава с 1:0. Единственото попадение за българския тим вкара Ивайло Чочев в 59-та минута.

Георги Дерменджиев заложи на скромна група футболисти, като новото попълнение от Швеция Едвин Куртулуш не взе участие в мача, но също така не игра и Дерой Дуарте, също нов играч.

Срещата се забави с 35 минути заради катастрофа в тунел, която прати в голямо задръстване автобуса на словаците. В състава на Слован Братислава личаха имената на бившия играч на Тотнъм Кевин Вимер, бившите словашки национали Владимир Вайс, който е син на треньора на грана, както и Роберт Мак и грузинецът Джаба Канкава.

След оскъдното откъм положения първо полувреме, старши треньорът на "орлите" замени 8 от своите играчи, като остави в игра само тримата си халфове – Ивайло Чочев, Педро Нареси и Тодор Неделев.

Именно Чочев откри резултата след много хубава българска комбинация. Спас Делев подаде наляво към Антон Недялков, той потърси Неделев, който обаче не успя да отиграе и Чочев с левия крак не остави шансове на стража на Слован Братислава – 1:0 в 60-та минута.

Седем минути след това Матиас Тисера направи 2:0, но голът бе отменен заради доста спорна засада, маркирана на голмайстора.

В 78-та минута Георги Дерменджиев получи лоша новина. При опит за спринт Делев получи разтежение и веднага бе заменен от Раи Насименто. Тепърва ще се уточнява колко време няма да играе опитният футболист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Северна Македония правителството с премиер Християн Мицкоски беше гласувано
В Северна Македония правителството с премиер Християн Мицкоски беше гласувано
Вълна от протести в няколко френски града
Вълна от протести в няколко френски града