НОВИНИ

Лудогорец пречупи ЦСКА 1948 с късен гол и отвори сериозна разлика на върха в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:40, 11.04.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
лудогорец пречупи цска 1948 късен гол отвори сериозна разлика върха първа лига
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Лудогорец спечели с минималното 1:0 като гост на ЦСКА 1948 в отложения двубой между двата тима от 8-ия кръг на Първа лига, с което разградчани отвориха преднина от 9 точки на върха в подреждането пред втория ЦСКА при равен брой изиграни мачове помежду им.

Шампионите вече са с актив от 69 пункта на върха преди последните две срещи от редовния сезон, докато в същото време съставът, воден от Валентин Илиев, заема 7-ата позиция с 39, колкото има и осмият Арда и на един зад шестия Крумовград.

На стадиона в Бистрица "орлите" диктуваха темпото през първото полувреме, в което на два пъти гредата спасяваше домакините. В 26-ата минута на косъм от попадението остана Руан Круз, а малко преди почивката изстрел на Бърнард Текпетей се отби от страничния стълб на вратата на Петър Маринов.

Началото на втората част обаче бе за ЦСКА 1948, като в началните минути Талис и Педриньо опитаха удари, но първият бе отразен от стража Серджио Падт, а вторият премина на сантиметри покрай целта.

В крайна сметка нулевото равенство се запази до 82-ата минута, когато Кайо Видал достави меко центриране в наказателното поле, а там "червената" отбрана изпусна Матиас Тисера и аржентинският нападател отблизо вкара победния гол за Лудогорец.

За отбора на Георги Дерменджиев това бе 11-а пореден успех в българското първенство и трети пореден срещу ЦСКА 1948 в рамките на малко повече от месец, като предишните два дойдоха отново в шампионата, както и на четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

Припомняме ви, че в началото на февруари двата тима играха един срещу друг и във финала за Суперкупата, в който след равенство в редовното време разградчани спечелиха след изпълнение на дузпи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 11.04.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 11.04.2024 г., 20:50 ч.
НЗОК вече не заплаща изцяло иновативно лечение на късен Паркинсон
НЗОК вече не заплаща изцяло иновативно лечение на късен Паркинсон