НОВИНИ

Лудогорец ще се опита да продължи успешния старт в Лига Европа и при гостуването на Бетис

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:06, 15.09.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
лудогорец опита продължи успешния старт лига европа гостуването бетис
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец стартира по мечтан начин участието си в групите на Лига Европа, надигравайки у дома с 2:1 силния отбор на Рома, но тази вечер пред разградчани предстои още едно сериозно препятствие в лицето на испанския Бетис.

"Орлите" гостуват на "Бенито Виямарин" днес от 22.00 часа българско време, а треньорът Анте Шимунджа, както и звездата на тима Кирил Десподов споделиха, че очакват труден двубой срещу носителя на Купата на Краля.

Въпреки това в щаба на Лудогорец изразиха увереност, че ще могат да се борят срещу "зелено-белите", като Десподов разкри, че в тима се надяват да стигнат и до победата.

Евентуален успех на българския тим би бил наистина исторически, тъй като до момента в историята си "орлите" на три пъти са се изправяли срещу испански съперник в евротурнирите, като са загубили всичките шест мача, в които са отбелязали един единствен гол, а са допуснали цели 17.

След като надиграха Рома в миналия кръг обаче, разградчани със сигурност ще излязат и с по-голямо самочувствие тази вечер в Севиля в търсене на нова победа.

За радост на треньора Анте Шимунджа той ще може да разчита на всички свои основни футболисти, като в групата се завръща Доминик Янков, който не игра повече от месец заради травма.

Не така стоят нещата за неговия колега от другата страна Мануел Пелегрини, от чийто сметки отпадна един от най-важните футболисти в отбора Хуанми, който е със скъсани кръстни връзки и се очаква да отсъства дълго време от игра.

Въпреки липсата на Хуанми обаче Бетис остава много опасен съперник, който от началото на сезона име само едно единствено поражение, което дойде като гост на Реал Мадрид.

Ще успее ли Лудогорец да се противопостави успешно на "зелено-белите" или андалусийци ще запишат още една победа в групите на Лига Европа? Отговорът ще научим тази вечер от 22.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилено присъствие на полицията около училищата за първия учебен ден
Засилено присъствие на полицията около училищата за първия учебен ден
Закриват училище на близо 150 години в петричкото село Беласица
Закриват училище на близо 150 години в петричкото село Беласица