НОВИНИ

Лудогорец стартира лятната си подготовка с убедителна победа

Следващата проверка на тима е в неделя, 23-ти юни, срещу словашкия Слован Братислава.

лудогорец стартира лятната подготовка убедителна победа
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:18, 19.06.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец започна подготвителните си мачове с убедителна победа 5:0 над словенския Приморие Айдовчина. Това беше първа контрола на орлите от лагера им в Австрия, а съперникът беше избран подходящо - новак в първа дивизия на страната.

Старши треньорът на разградчани Георги Дерменджиев пусна два различни състава във всяко полувреме, даде шанс и на доста млади футболисти, като Спас Делев и Кайо Видал единствени изиграха пълни 90 минути. Следващата проверка на тима е в неделя, 23-ти юни, срещу словашкия Слован Братислава.

Още в 6-та минута Спас Делев даде преднина на шампионите, след като получи подаване от Тодор Неделев, който от своя страна асистира и за втория гол, пробивайки от ляво. Пловдивчанинът подаде на Рик Джонатан в наказателното поле и бразилското крило не остави никакъв шанс на вратаря Тони Мацан.

В 37-та минута стана 3:0 след добавка при дузпа. Неделев центрира от ъглов удар, Нареси стреля, а съдията видя игра с ръка и отсъди дузпа. Вратарят Мацан спаси изстрела на Оливие Вердон, който обаче вкара при добавката.

Десният бек Аслак фон Витри вкара за 4:0 в 42-та минута, след като нахлу по фланга и прати топката в мрежата по диагонала.

В последната минута резултатът стана 5:0, след като Кайо Видал беше изведен на скорост от ляво, напредна и влезе в наказателното поле. Вратарят Матей Маврич излезе да го посрещне, но Видал копна топката над него и тя спря в мрежата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50-ият парламент забуксува още на първото си заседание (ОБЗОР)
50-ият парламент забуксува още на първото си заседание (ОБЗОР)
Френският институт е домакин на конференцията "Спортът във всекидневието: начин за справяне с трудностите на съвременния живот"
Френският институт е домакин на конференцията "Спортът във всекидневието: начин за справяне с трудностите на съвременния живот"