НОВИНИ

Лудогорец започва похода си в групите на Лига Европа у дома срещу Рома

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:53, 08.09.2022
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
англичанинът крей поусън свири лудогорец рома
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец започва тази вечер участието си в груповата фаза на турнира Лига Европа, а първото изпитание пред момчетата на Анте Шимунджа е повече от сериозно, а именно Рома на Жозе Моуриньо.

За "орлите" това ще бъде седмо поредно участие в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир, като освен римските "вълци" в тази група С компания ще им правят още носителят на Купата на Краля в Испания Бетис и финландския шампион ХИК Хелзинки.

В последните две издания на турнира Лудогорец не успя да запише нито една победа в груповата фаза и през този сезон това ще бъде една от целите на разградчани, но едва ли този успех би дошъл лесно тази вечер срещу шампиона от миналия сезон в Лигата на конференциите.

Въпреки това наставникът на "орлите" Анте Шимунджа изрази мнение, че неговите футболисти са готови да дадат най-доброто от себе си срещу Рома, а капитанът Антон Недялков допълни, че Лудогорец ще излезе пред пълните трибуни на "Хювефарма Арена" със самочувствие.

През миналата седмица разградчани се подсилиха с цели четирима нови футболисти, като един от тях в лицето на Аслак фон Витри вече дебютира за тима, докато Нонато и Педро Нареси могат да го направят още тази вечер. Последното ново попълнение Педро Енрике остана извън картотекираните за групите на Лига Европа.

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо пък заяви, че отборът му ще търси победата на всяка цена и увеери, че по никакъв начин загубата от Удинезе с 0:4 през уикенда няма да повлияе на днешния двубой.

Специалния пристига в България за трета поредна година, като това ще бъде общо третия път, в който той се изправя срещу Лудогорец. Предишните два случая бяха през сезон 2020/21, когато Моуриньо като наставник на Тотнъм на два пъти победи разградчани - 3:1 в Разград и 4:0 в Лондон.

Португалският специалист няма да може да разчита на двама от основните си футболисти Тами Ейбрахам и Рик Карсдорп, но пък за сметка на това звездите Пауло Дибала и Андреа Белоти ще бъдат на линия.

Двубоят Лудогорец - Рома от първия кръг на груповата фаза в турнира Лига Европа е тази вечер от 19.45 часа българско време на "Хювефарма Арена" в Разград. Главен съдия на срещата ще бъде англичанинът Крейг Поусън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава тежко състоянието на трите момичета, пострадали при катастрофата край Панчарево
Остава тежко състоянието на трите момичета, пострадали при катастрофата край Панчарево
Александър Николов: На 1 октомври цената на газа може да падне с 11% заради доставките от Азербайджан
Александър Николов: На 1 октомври цената на газа може да падне с 11% заради доставките от Азербайджан