НОВИНИ

Луис Енрике: Ако някой не уважава задълженията към отбора, значи той не е готов

Старши треньорът на ПСЖ разкри, че между него и Усман Дембеле няма личен проблем, но играчът не е изцяло отдаден на своя отбор.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
20:38, 30.09.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
луис енрике спечелим единствената фраза знам френски
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

След трудната победа с 1:0 срещу Жирона в откриващия кръг на новообновения формат на Шампионската лига, Луис Енрике и неговият Пари Сен Жермен се готвят за поредното предизвикателство - Арсенал, воден от сънародника му Микел Артета.

Ден преди гостуването на френския шампион на стадион "Емирейтс" обаче, стана ясно, че испанският специалист е решил да не разчита на крилото Усман Дембеле. 54-годишният старши треньор обоснова решението си на пресконференция в навечерието на двубоя в Лондон.

"Ако някой не уважава задълженията към отбора, значи той не е готов. Това е много важна седмица. Мачът срещу Арсенал е важен и искам играчите ми да са във възможно най-добрата форма. Оставих го извън състава, защото искам най-доброто за отбора", категоричен бе Енрике.

Той бе попитан дали решението му е било подкрепено от ръководството на ПСЖ.

"Смятате ли, че да създадеш отбор е толкова лесно, колкото да натиснеш едно копче? Не. Обстоятелствата са доста по-сложни. Аз съм на 100% сигурен в моите решения, но това не означава, че са необратими. Бях избран тук, за да създам възможно най-добрия отбор, но с идентичност. Ако не си свърша работата, ще си тръгна. Имам подкрепата на ръководството, спортния директор и президента. Усман Дембеле все още влиза в плановете в моя отбор", заяви 54-годишният специалист.

На въпрос какво точно се е случило между старши треньорът и френското крило на Пари Сен Жермен, испанецът отговори, че не е имало спор помежду им, но играчът не е изцяло отдаден на своя отбор. Енрике бе категоричен, че неговите възпитаници ще се справят и без присъствието на Дембеле, който е в блестяща форма от началото на сезона.

"Динамиката ни е същата, без значение кой играе или не. Имам доверие в моите играчи. Наистина много им вярвам. Идваме за победата", каза той.

Накрая испанският специалист похвали Арсенал, както и своя сънародник Микел Артета, който също днес се изказа ласкаво за парижани и за Енрике.

"Арсенал е един от най-добрите отбори в Европа в момента. Футболистите играят много добре с и без топката. Арсенал е много труден отбор. Стиловете ни на игра са идентични, макар и с няколко разлики", добави старши треньорът на ПСЖ.

"Винаги е хубаво да те хвалят по този начин. Работили сме заедно с него за един сезон, когато беше млад. Имам много хубави спомени от тогава. Той имаше една много добра кариера, преминала през много клубове. Той вече има много успехи и като треньор. Той е един от най-добрите треньори в момента. Заради него Арсенал печели отново. Той е страхотен човек и страхотен треньор", каза Луис Енрике за Микел Артета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев загуби на старта на Чалънджър в Португалия
Адриан Андреев загуби на старта на Чалънджър в Португалия
След донорските ситуации от Пловдив: Какви са основните проблеми при трансплантациите?
След донорските ситуации от Пловдив: Какви са основните проблеми при трансплантациите?