НОВИНИ

Шаби Алонсо: Милан не трябва да доминира, за да бъде опасен

Старши треньорът на Байер Леверкузен очаква голямо изпитание пред неговия отбор срещу най-успешния италиански отбор в Шампионската лига.

Шаби Алонсо, Йонатан Та
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:49, 30.09.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Байер Леверкузен очаква труден мач срещу Милан в Шампионската лига, каза старши треньорът на германския шампион Шаби Алонсо в понеделник.

Италианският отбор направи слабо начало на сезона, като не успя да спечели в първите си три мача, губейки и от Ливърпул в Шампионската лига. След това "росонерите" записаха три последователни успеха в първенството.

"Това е един от онези мачове, когато трябва да играеш умно. С топка, без топка, трябва да си търпелив, готов и изцяло концентриран. Един италиански отбор винаги е опасен. Те знаят как, а и имат търпение. Готови са да се защитават или да играят с повече притежание на топката. Милан не трябва да доминира, за да бъде опасен. Понякога имат добро притежание, понякога са добри на контра", коментира испанецът пред репортери преди мача с Милан във вторник.

Милан е най-успешният италиански отбор в Лигата със седем клубни титли на Европа.

През 2005 година в Истанбул Шаби Алонсо беше част от Ливърпул, който направи драматичен обрат от 0:3, за да победи "росонерите" след дузпи, като испанецът отбеляза третия гол, за да изравни в редовното време.

"Фундаментално за кариерата ми. След 20 години все още говорим за онази вечер. Две години по-късно загубихме срещу Милан, но тази победа през 2005 година беше повече от невероятна. Беше преди две десетилетия, а трябва да мислим за утре. Милан все още е историята на Шампионската лига. Винаги съм харесвал Милан, Ариго Саки, Фабио Капело и страхотни футболисти. Да играем срещу тях е голяма чест за нас. Вълнуващо е да се изправим в първия ни домакински мач от турнира през тази година срещу толкова голям клуб", каза още той.

В първия си мач от Лигата преди близо две седмици Леверкузен се наложи лесно с 4:0 като гост срещу Фейенорд.

Байер Леверкузен ще трябва да изчака своя момент, за да нанесе удар срещу дефанзивно настроения Милан, каза защитникът на "аспирините" Йонатан Та. В края на миналия сезон Леверкузен загуби срещу Аталанта на финала в турнира Лига Европа.

"Никога не е лесно срещу италианските клубове и това не се отнася само за мачовете ни. Те имат специален стил на игра, различен от този, с който сме свикнали в Бундеслигата. Използват добре тактиката си и се защитават много добре, ще трябва да бъдем много търпеливи", каза Та пред медиите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дефицит на метачи във Варна
Дефицит на метачи във Варна