НОВИНИ

Лукашенко: На хоризонта се задава Трета световна война с ядрени пожари

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:55, 31.03.2023
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че на хоризонта се задава Трета световна война с ядрени пожари и посочи, че единствената алтернатива са преговори.

В годишна реч за състоянието на нацията той защити решението си да приеме руски тактически ядрени оръжия и обвини Запада в планове да нахлуе в страната му от съседна Полша. Лукашенко дори допусна и разполагане на стратегически ядрени арсенали в Беларус. Той призова към незабавно и безусловно прекратяване на огъня в Украйна и предупреди, че Русия може да бъде принудена да използва "най-ужасното оръжие", което не бива да се допуска.

Кремъл изключи спиране на офанзивата си в Украйна, но уточни, че другата седмица лидерите на Беларус и Русия ще обсъдят идеята. Украйна отхвърли всякакво прекратяване на огъня, което предвижда оставане на руските войски на окупираните територии.

"На хоризонта се задава трета световна война с ядрени пожари. Трябва да спрем сега, преди ескалацията да започне. Единственият въпрос е какво да правим. Всички разбирате, че има само един път - преговори, преговори без предварителни условия", заяви Лукашенко.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След композицията с пет обръча ансамбълът временно заема третото място на Световната купа
След композицията с пет обръча ансамбълът временно заема третото място на Световната купа
Започна обучението на екипите за медицинските хеликоптери
Започна обучението на екипите за медицинските хеликоптери