НОВИНИ

Любен Дилов-син: 45-ият парламент задмина по резил националния отбор по футбол

bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 09.05.2021
5380
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

Не съм вярвал, че в България има организация, която да се покрие с по-голям резил от, примерно, националния отбор по футбол, но ето че 45-ият парламент положи изключителни усилия и мисля, че задмина националната ни гарнитура.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

Той допълни, че освен най-краткият парламент в историята на България, това ще бъде и единственият, в който депутатите не са си направили обща снимка. Един ден само на хартия ще можем да разберем кой е бил в този парламент.

Според него ГЕРБ-СДС са били единствените, които през цялото време са се държали прогнозируемо.

"Единствените, които предложиха модел за управление, макар и обречен, бяха ГЕРБ. След това дори не се направи опит да се направи каквото и да е управление. Хората, изпратени там, се провалиха с основната задача", смята Дилов-син.

По думите му всяко едно изказване на политическите противници налива сила на ГЕРБ и това поведение е обречено.

"Цялото това заклеймяване, изчегъртване никъде в този разговор не се каза какво. Ок. Искаме да махнем ГЕРБ от властта. Тази задача беше изпълнена. Беше редно сега да се направи някаква форма на управление. Не се справиха с тази задача и затова отиваме на нови избори", посочи той.

Коментира и скандала с бизнесмена Светослав Илчовски. Според него Комисията по ревизия е помогнала на българите да видят как изглежда политическият елит и как изглежда икономическият елит - не беше добра гледка, смята Дилов-син.

"Докато икономиката на България е така поставена, че бизнесът в голяма степен зависи от благоразположението на държавата и държавните поръчки, подобни истории ще има постоянно. Въпросът е как ще се съпротивляваме. Ефективният начин е една работеща прокуратура, един работещ съд, а не точно политически. Политиците имат своето място, но те винаги се изкушават да го обърнат в предизборна бухалка, каквото става и в момента", каза още депутатът.

Според Дилов-син партията на Слави Трифонов е била най-добрият възможен протестен и наказателен вот. И е имала възможност да повтори феномена на НДСВ.

"Не се случи, защото направиха лоша кампания. Всъщност - никаква кампания. Избраха правилната стратегия да не кажат нищо, за да не сбъркат. Ако бяха на терен, защото ги нямаше на терен, щяха да имат много по-добър резултат", допълни Дилов-син.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Ще направя всичко възможно по най-бързия начин да имаме служебно правителство
Румен Радев: Ще направя всичко възможно по най-бързия начин да имаме служебно правителство
Отбелязване на Деня на Победата пред паметника на Съветската армия
Отбелязване на Деня на Победата пред паметника на Съветската армия