НОВИНИ

Любо Ганев: Целта ни за Топ 4 остава

Любо Ганев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 10.09.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Мисията за класирането на Топ 4 на Европейското първенство не е невъзможна. Това обяви президентът на Българската федерация по волейбол Любослав Ганев пред БНТ.

Според него съперникът на 1/8-финалите – Германия – не бива да притеснява момчетата на Силвано Пранди. „Трикольорите“ се класираха за фазата на елиминациите след победа с 3:1 гейма над Беларус.

„Нашият отбор все още не е показал пълните си възможности, така че очаквам в следващия мач с Германия да играем наистина много добре, да ги елиминираме и да отидем на ¼-финалите. Последния път те ни биха в квалификациите, така че е наш ред да им го върнем“, сподели Любо Ганев.

Цветан Соколов: Беше важно да продължим нашата мечта

„Чувствам, че има още какво да покажем, да намалим грешките, особено на начален удар, да заиграем по-уверено, с по-голямо самочувствие, с плам в очите, както обичам да казвам. За да стигнеш до финалната четворка, трябва да победиш поне два силни отбора. Да не казвам, че понякога могат да бъдат и по-силни. Така че целта си остава“, добави още босът на родната федерация.

„Целта не е невъзможна, просто трябва да играем нашата игра. Не ме интересува как играят чуждите отбори, мен ме интересува ние да играем на 100%. Ако играем на 100%, няма да имаме никакъв проблем“, каза още Любо Ганев пред БНТ.

Двубоят на България срещу Германия е на 12 септември (неделя) в Чехия от 20.00 часа българско време. При успех ни чака победителят от двойката Италия – Латвия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готов е новият кей на остров Света Анастасия
Готов е новият кей на остров Света Анастасия
Ботев (Пловдив) привлече Петър Вуцов
Ботев (Пловдив) привлече Петър Вуцов