НОВИНИ

Любо Ганев поздрави волейболните националки до 17 години след класирането им на европейското първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:30, 23.04.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Любомир Ганев, обяви на среща с медиите днес, че федерацията ще постави много по-реалистични цели пред отборите през 2023 година
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев поздрави националния отбор за жени под 17 години след класирането му за европейското първенство, което ще се проведе през лятото в Сърбия и Унгария.

Младите "лъвици" вече постигнаха две победи с по 3:0 гейма над отборите на Кипър и Словакия, с което си гарантираха едно от първите две места в група А, които дават визи за шампионата на Стария континент до 17 години.

Тази вечер от 19.00 часа пък в столичната зала "Христо Ботев" българките, водени от своя селекционер Владислав Тодоров, ще изиграят своя последен двубой от квалификациите, в който техен съперник ще бъде отборът на Германия.

"Страхотни сте, момичета. Българските отбори ще участват на всички големи първенства през годината. Това е страхотен успех за нашите състезатели, за треньорите и за работата на всички във федерацията. Поздравления за момичетата и наставника Владислав Тодоров. Виждаме, че расте още едно силно поколение, което вярвам тепърва ще започне да ни радва", заяви Любомир Ганев.

Президентът на БФ Волейбол не успя да изгледа на живо успехите на младите ни националки, тъй като през последните няколко дни се намира в Барселона, където легендата на българския футбол Христо Стоичков представя своята автобиография "Историята".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Холгер Руне и Душан Лайович вдигнаха трофеите в Мюнхен и Баня Лука
Холгер Руне и Душан Лайович вдигнаха трофеите в Мюнхен и Баня Лука
Германската полиция арестува заподозрян за нападението във фитнес в Дуисбург
Германската полиция арестува заподозрян за нападението във фитнес в Дуисбург