НОВИНИ

Любо Минчев и Берое се разделиха

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
23:09, 01.05.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Баскетбол
берое нанесе първо поражение галил гилбоа

Любомир Минчев вече не е треньор на баскетболния Берое. Новината съобщи самият специалист след третия плейофен двубой в Националната баскетболна лига срещу Балкан, загубен от старозагорци с 62:82 точки.

Наставникът разкри, че решението му не е спонтанно, а е взето по-рано през сезона.

„Договорът ми свършва и повече няма да бъда там. Мога само да пожелая успех на отбора“, сподели Любо Минчев след последния мач на старозагорци за кампанията.

От клуба благодариха на своя треньор за отдадеността през годините, в които беше начело на Берое.

„Благодарим за работата, енергията и всеотдайността, г-н Минчев! Желаем ви много успехи и върхове в кариерата за в бъдеще“, написаха от клуба в официалния си сайт.

През настоящия сезон Берое завърши на четвърта позиция в Балканската лига, а в Националната баскетболна лига отпадна на четвъртфинал.

Любомир Минчев бе част от тима на Берое през отминалите седем сезона. Той води "зелените" към някои от най-големите успехи в историята на клуба. Паметна остава 2017г., когато старозагорци спечелиха финала за Купата на България и взеха златните медали в Балканската лига. Берое бе много близо до требъл, но във финалната серия на шампионата на НБЛ отстъпи от Лукойл Академик. По-късно през годината беройци спечелиха и Суперкупата.

Любо Минчев изведе Берое и до бронзовите медали в сезон 2018/2019г., като тогава тимът завърши на втората позиция в редовния сезон. Същата година беройци играха финал за Купата, който загубиха от Левски Лукойл.

По време на престоя си в Стара Загора Любо Минчев бе селекционер и на националния отбор по баскетбол, с който записа исторически успех над тима на Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Врачанският митрополит Григорий възвести Христовото Възкресение пред катедралата "Св. Александър Невски"
Врачанският митрополит Григорий възвести Христовото Възкресение пред катедралата "Св. Александър Невски"
Синодално послание: Светът е раздиран от неправди, противоречия, войни, омраза и насилие
Синодално послание: Светът е раздиран от неправди, противоречия, войни, омраза и насилие