НОВИНИ

Любопитни реванши от 1/16-финалите на Лига Европа по БНТ

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:56, 25.02.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Лига Европа
любопитни реванши финалите лига европа бнт

След като вчера Тотнъм стана първият отбор, който си осигури място на 1/8-финалите в Лига Европа, днес ще научим имената и на останалите 15 тима, които ще играят в следващата фаза на турнира.

Тази вечер ще се изиграят реваншите от 1/16-финалите, като в тях има някои наглед решени сблъсъци, но повечето се доста любопитни и ще ни държат под напрежение докрай.

Най-интересен изглежда сблъсъкът между Арсенал и Бенфика в Лондон. . Може би „артилеристите“ имат леко предимство от това, че отбелязаха гол на чужд терен и че ще са домакини тази вечер, но всичко това може бързо да бъде заличено, ако гостите успеят първи да открият резултата.

Друг интригуващ двубой се очертава между Милан и Цървена звезда. Сърбите измъкнаха равенството 2:2 в последните секунди на първия двубой в Белград и показаха, че ще се борят със зъби и нокти срещу "росонерите". Тазвечерният двубой на "Сан Сиро" ще бъде излъчен НА ЖИВО в ефира на БНТ 1 и от 22 ч.

С голям интерес ще проследим и срещата между Йънг Бойс и Байер (Леверкузен). В първия сблъсък двата тима сътвориха истинско шоу, но любопитното е, че швейцарците спечелиха с 4:3. Така те ще излязат като фаворит в днешния мач, но "Аспирините" не бива да бъдат отписвани.

Любопитен изглежда и сблъсъкът между Гранада и Наполи. Италианският тим бе определян като фаворит, но загуби първата среща като гост с 0:2 и сега ще трябва да направи обрат, ако не иска рано-рано да отпадне от надпреварата. Решителният двубой на стадиона в Неапол от 19:55 ч. ще бъде излъчен ПРЯКО в ефира на БНТ 3 и .

Интрига има и в още няколко двубоя като Лестър - Славия (Прага) (0:0 в първия мач), Хофенхайм - Мьолде (3:3) и Брюж - Динамо (Киев) (1:1).

Останалите срещи на пръв поглед изглеждат решени, макар че и там може да се случи някоя изненада. Големият фаворит в турнира Манчестър Юнайтед има преднина от 4:0 над Реал (Сосиедад) и ще изиграе протоколен реванш на "Олд Трафорд". Срещата от 22 ч. ще бъде излъчена ПРЯКО в ефира на БНТ 3 и .

Рома взе сериозно предимство от 2:0 след гостуването си на Брага, същото важи и за Шахтьор (Донецк) над Макаби (Тел Авив), както и за Виляреал срещу РБ (Залцбург).

Олимпиакос също е по-близо до следващата фаза след успеха с 4:2 над ПСВ (Айндховен) на свой терен в първия мач.

Динамо (Загреб) води с 3:2 на Краснодар преди домакинството си довечера, а Рейнджърс има преднина от 4:3 над Антверп след гостуването си в Белгия.

Аякс също изкова добър турнирен резултат 2:1 срещу Лил във Франция

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дни преди отварянето: Няма кой да работи в заведенията
Дни преди отварянето: Няма кой да работи в заведенията
Берое стартира с победа втората фаза на Балканската лига
Берое стартира с победа втората фаза на Балканската лига