НОВИНИ

Любослав Пенев: Не е нужно нещо да ме мотивира

Поставям най-високи цели, заяви новият наставник на пловдивчани.

bnt avatar logo
от БНТ
19:41, 17.06.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Любослав Пенев призна, че лесно е приел предложението на Христо Крушарски, за да стане старши треньор на Локомотив Пловдив. Новият наставник на „черно-белите“ отбеляза, че е поставил високи цели пред него и щаба му.Той бе представен на специална пресконференция преди първата тренировка на пловдивчани за носия сезон в Първа лига.

Специалистът поясни, че има договор за една плюс една години, а в щаба му влизат още: Атанас Стоилов, Ангел Павлов, като помощник-треньори, Христо Златински също помощник-треньор (той ще продължи да бъде старши треньор на Локомотив II), Никола Солаков - кондиционен треньор и Мартин Митев - треньор на вратарите.

„Преговорите продължиха не дълго и лесно. С Христо Крушарски се познаваме от дълго време. За първи път ще работим заедно. Ще работим лесно. Договорът е за една плюс една години. Да видим как е. Може нещо да не му хареса, може и на мен да не ми хареса. Вярвам, че работата ще е ползотворна. Не е нужно нещо да ме мотивира. С радост поех офертата. Първо поставям цели на себе си и щаба, а след това на футболистите. Поставям най-високи цели. Започваме подготовка. Един месец е достатъчен. Ще има нови футболисти, но не трябва да бързаме. Внимателно“, започна новият наставник на тима от Пловдив.

Фокусирам съм изцяло върху работата си в Локомотив. Бил съм начело на Ботев, ЦСКА и националния отбор. Един професионален треньор работи в различни отбори, както и футболистите. Локомотив има много добър състав. Има футболисти, които напуснаха. Не съм наясно, не го познавам детайли“, каза още опитният специалист.

„Очаквам да бъда запознат. В случая отговарям за спортно-техническата част. Много е важно да излизаме на терена като едно цяло. Не искам да се делим на футболисти, ръководители, фенове. Лесно е да подкрепяш отбора, когато върви, но аз искам да го подкрепят, когато не върви“, допълни той относно проблемите между феновете и собственика Христо Крушарски.

"Наблюдавам мачовете от европейското първенство. Рано е да се каже кой е фаворит, но за мен е интересно. Виждам много интересни неща. Нямам фаворит. Разглеждам по друг начин мачовете“, завърши Пенев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи ден на преговори: Правителство на споделената отговорност предлагат от ГЕРБ-СДС (ОБЗОР)
Първи ден на преговори: Правителство на споделената отговорност предлагат от ГЕРБ-СДС (ОБЗОР)
Локомотив Пловдив постави начало на своята подготовка
Локомотив Пловдив постави начало на своята подготовка