НОВИНИ

Мъгла провали първата свободна тренировка на "Нюрбургринг"

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:31, 09.10.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Формула 1
мъгла провали първата свободна тренировка нюрбургринг

Лошите метеорологични условия на германското трасе станаха причина първата свободна тренировка за Гран При на Айфел да бъде отменена.

По този начин Формула 1 не можа да види дебюта на сина на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер,Мик. Лидерът във временното класиране във Формула 2 трябваше да кара за в първите 90 минути за тима на Алфа Ромео.

Неговото първо появяване в официална тренировка беше много очаквано и поради факта, че това е най-близката писта до родния дом на баща му в Керпен. Самият Михаел пък в своята кариера постигна цели пет триумфа на трасето, разположено в близост до планината Айфел

Друга от младите надежди на академията на "черните кончета' Калъм Илот също трябваше да дебютира за отбора на Хаас, но и той ще трябва да почака още, за да седне зад волана.

„Предизвикателство е. Предвид мъглата, която дойде, медицинският хеликоптер не може да излети и да отиде до болницата. Дистанцията по път е твърде дълга, ако стане някой инцидент“, сподели състезателният директор на Формула 1 Майкъл Маси за Sky Sports.

Непредвидимото време на Нюрбургринг не веднъж е ставало причина за отмяна на дадена сесия, но също така е допринасяло и за някои от най-драматичните надпревари в историята на спорта.

Пистата, край планината Айфел ще направи свето триумфално завръщане в календара в неделя, след 7-годишна пауза. За последно керванът беше на Нюрбургринг през 2013-та, когато победата отиде за все още трикратния световен шампиопн, Себастиан Фетел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отмениха класиката Париж-Рубе заради коронавируса
Отмениха класиката Париж-Рубе заради коронавируса
Стериакис: Преминаването в Блекбърн ще повиши нивото ми
Стериакис: Преминаването в Блекбърн ще повиши нивото ми