НОВИНИ

Майката на шофьора, помел 12 коли, е била с него по време на гонката

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
17:46, 10.11.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Момче на 15 години е шофьорът, който вчера при опит да избяга от полицаи помете близо 12 автомобила в София. При преследването с полицията с него в колата е била и майка му, потвърдиха от Пътна полиция пред "По света и у нас".

Шофьор помете над 12 коли и два автобуса при гонка с полицията в София (СНИМКИ)

Шофирането и високите скорости явно са страст на 15-годишното момче. Това се вижда от профила му в социалните мрежи и няколко видеа. От последното, преди няколко дни е този кадър - километражът сочи близо 100 км/ч.

Вчера при опит да избяга от полицията непълнолетният премина на червено на 10 кръстовища по пътя от Владая до центъра на София. Полицейският патрул тръгва след него, след като е зесечен в нарушение.

"Не спира на пешеходна пътека и не пропуска пешеходец, т. е. е щял да удари пешеходеца", обясни Тони Славеев от отдел "Пътна полиция" - СДВР.

Момчето помита по пътя си 12 превозни средства, включително полицейски автомобил и два автобуса. Пострадали са трима души, единият е с комоцио. Задържан е след поредния сблъсък.

"На бул. "Опълченска" и на ул. "Симеон" катастрофира в друг автомобил. Слизат от автомобила, опитват се да бягат, той и с пътниците му, и нашите служители ги задържат. Една от пътничките е била майка му и някакви други жени с нея, ако са се опитали да го спрат е щяло да спрат още на Владая, а не да спрат още 15-20 км след това и то принудително", допълва Славеев.

Вчера майката и спътниците на нарушителя грубо отказаха да коментират и се заканваха да счупят камерите. Тази вечер след изтичане на 24-часовото полицейско задържане на момчето прокуратурата трябва да реши дали да повдигне обвинение и да продължи ареста. Не е ясно засега дали ще бъде санкционирана и майката на непълнолетния нарушител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филм на Алмодовар открива тазгодишното издание на "Киномания"
Филм на Алмодовар открива тазгодишното издание на "Киномания"
МЗ: У нас се ваксинират само чужденци, които пребивават дългосрочно в страната
МЗ: У нас се ваксинират само чужденци, които пребивават дългосрочно в страната