НОВИНИ

Слънчево, но ветровито време днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 10.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

След рязкото и съществено понижение на максималните температури вчера, днес и минималните чувствително с понижиха и в повечето райони са около и малко над нулата.

В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Със слаб до умерен вятър от североизток ще продължи да прониква по-студен въздух и максималните температури ще бъдат още по-ниски, в сравнение с вчера, между 8° и 12°, в крайните югозападни райони – до 14°.

След временно подобрение, през нощта отново в много райони ще се образуват мъгли, а утре сутринта ще бъде още по-студено минимални температури между минус 2° и 3°, на морския бряг – от 3° до 6°.

Максималните температури ще останат без промяна - между 8° и 13°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Повече слънчеви часове ще има в източната половина от страната, в планинските райони, както и в планините, където вятърът също ще се ориентира от югоизток. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще са между 9° и 15°.

Слънчево ще бъде и утре в по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширен антициклон. Дъжд и сняг ще вали в северните части от континента. Проливни валежи ще има за пореден ден по Западното Средиземноморие. Причината – циклон, който обаче няма да окаже влияние на времето у нас. По-значителна облачност, но без валежи, ще има над югозападните райони от Балканите. Над останалата част от полуострова ще бъде слънчево, със сутрешни мъгли.

И у нас през следващите дни ще бъде предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли или ниска облачност, в някои райони – трайни. Минималните температури ще са близки до нулата, малко по-високи по Черноморието, но максималните ще останат без съществена промяна. В началото на следващата седмица се очаква ново захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Данчев: Бербатов има цел и както винаги ще се бори да я постигне
Емил Данчев: Бербатов има цел и както винаги ще се бори да я постигне
Бейби бум в Пловдив
Бейби бум в Пловдив