НОВИНИ

Шофьорът от вчерашната гонка в София е на 15 години

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:01, 10.11.2021
6242
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

15-годишен е шофьорът, който при опит да избяга от полицията блъсна 12 автомобила в столицата. Гонката завърши с пострадал, много материални щети и продължителни задръствания.

Вече е ясно защо полицейски патрул е опитал да спре шофьора, който вчера предизвика серия от произшествия при опита си за бягство.

Около 16.00 ч. във Владая полицаи забелязали, че кола отнема предимството на пешеходец на пешеходна пътека. Пуснат му е звуков сигнал, с който е призован да спре. Шофьорът обаче настъпва газта и продължава към София.

Гонката продължила по няколко ключови участъка в столицата, където традиционно трафикът е голям. Блъснати са няколко автомобила, като шофьорът беглец е забил колата си в джип.

Оказва се, че по време на преследването с полицията, тийнейджърът е возил в колата майка си и други жени. От "Пътна полиция" нямат данни по-възрастните да са се опитали да спрат младежа.

Равносметката е ранен човек и близо 12 блъснати автомобила. Все още не е ясно каква санкция ще понесе момчето, както и майка му, която е била с него.

Подробности вижте в прякото включване на Йоана Миланова.

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи ден с тестване в клас - как се справиха децата и учителите
Първи ден с тестване в клас - как се справиха децата и учителите
Мъж е задържан за умишлен палеж на заведение в Бургас
Мъж е задържан за умишлен палеж на заведение в Бургас