НОВИНИ

Максим Манолов в предаването "Аз съм"

В поредния брой на предаването ви представяме плувеца Максим Манолов.

bnt avatar logo
от БНТ
10:18, 02.06.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Максим Манолов е следващият талантлив спортист в поредицата на БНТ „Аз съм“. Той е плувец и е състезател на ПСК Черно море.

Признава, че майка му е била тази, която го е запалила по спорта. Амбицията на Максим е да учи в САЩ.

Майка ми е треньорка по плуване и се занимава с малки деца, тя беше човекът, който ме вкара в спорта. Винаги съм й вярвал, въпреки че се занимава с малки деца, а аз вече се състезавам на професионално ниво. Винаги знае кога и какво да ми каже. Мисля, че бях вече във втори клас, една година бях навлязъл горе-долу. Като малък пробвах да плувам съчетано гръб, обаче винаги брустът ми е бил на първо място и сега изцяло съм съсредоточен върху него“, започна Манолов.

Следващата му цел е добро представяне на европейското първенство за младежи във Вилнюс.

„Любимата ми дистанция е 100 метра, защото е точно по средата. На 50 не мога да си развия толкова много скоростта, а 200 е много трудна като дисциплина. Никола Петров помогна за моето развитие най-вече с неговата психика, която не я разбирам през повечето време, но той ме бута само напред. Разбира си от работата прекалено много и знае кога и какво да ни даде“, сподели талантливият плувец относно съвместната му работата с един от най-добрите треньори в плуването.

Успехите ми започнаха откакто бях малък. Тогава не бях толкова изявен, но пак печелих медали. Успехите ми започнаха през ноември 2022 година на Държавното първенство в Бургас. Когато се съсредоточа, давам всичко от себе си и ако наистина искам нещо, правя всичко възможно да го постигна", подчерта той.

Има едно много специфично усещане, когато пропуснеш една, две или три тренировки, как се губи водата и ти отнемат още четири, пет, за да влезеш пак нормално. Заради това не трябва да се пропускат тренировки. Ако пропуснеш един ден в седмицата, се разваля целият график. Краткосрочната цел е европейското първенство за младежи във Вилнюс. След това ще направя една почивка през лятото, след което предстои подготовката за състезанията в малък басейн и световното първенство през декември. Смятам да замина за САЩ със спортна стипендия, нямам представа още в кой университет. Говорил съм с доста, но не съм избрал нищо конкретно“, каза още Манолов.

Какво сподели още плувецът, гледайте във видеото!

Всички предавания от поредицата "Аз съм" може да намерите и в YouTube канала на БНТ!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С шествие в Казанлък отбелязаха кулминацията на Празника на розата
С шествие в Казанлък отбелязаха кулминацията на Празника на розата
Интензивно е движението на ГКПП "Капитан Андреево" за товарни автомобили
Интензивно е движението на ГКПП "Капитан Андреево" за товарни автомобили