НОВИНИ

Максимални температури между между 27° и 32° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:58, 24.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Между 27° и 32°, ще се движат максималните температури днес, в София около 27°. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността и на отделни места в източната половина от страната и в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

И утре ще преобладава слънчево време. След обяд главно над Западна България, в планините и планинските райони ще се развива купеста облачност и там са възможни краткотрайни валежи. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София около 29°.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 28°, температурата на морската вода е между 21 и 23°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините облачността ще е променлива, по-съществена след обяд в масивите от Западна България, където за кратко ще превали. Ще бъде ветровито с умерен, по високите части временно силен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна.

Слънчево ще бъде сутринта и на Балканите. По-късно ще се развива купеста, над западната половина и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, а вечерта ще превали и в източните райони от полуострова.

В по-голямата част от Европа в часовете до обяд ще преобладава слънчево време. През втората половина на деня на много места ще е с валежи, в отделни райони главно в Ирландия, Шотландия и Франция количествата ще са значителни.

У нас, през нощта срещу неделя и в неделя, на много места в западната половина от страната ще има валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици. Максималните температури ще се понижат с няколко градуса. В понеделник все още на места ще превалява, а през следващите дни вероятността за валежи намалява. Ще има повече слънчеви часове, а температурите отново ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМРО за решението на НС за Македония: Този документ не защитава българския национален интерес
ВМРО за решението на НС за Македония: Този документ не защитава българския национален интерес
Излязоха резултатите от НВО за седмокласниците
Излязоха резултатите от НВО за седмокласниците