НОВИНИ

Максимални температури от 11 до 22 градуса днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 29.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници ще бъдат максималните температури днес – от 11 - 12° по най-северното крайбрежие до 21 - 22° на места в Северна България. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Ще има променлива облачност и на места слабо ще превали.

През нощта ще бъде почти безоблачно. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, а максималните - между 19° и 24°. Утре денят ще започне със слънчево време, но от запад облачността ще се увеличава и на места в Югозападна България ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен, след обяд на места в Източните Родопи и Странджа временно силен югозападен вятър, с пориви до около 80 км/ч.

По Черноморието ще е предимно слънчево, а максималните температури ще бъдат между 15 и 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще се повишат и в курортите ще са от 5 градуса на Алеко до 11 - 12 в Боровец и Пампорово. Опасността от лавини извън обработените писти в курортите остава висока.

Времето в Европа. Застудяване и валежи от дъжд и сняг ще има утре в много райони от континента, а в страните от Западна и Централна Европа предстои и застудяване.

Ще завали и в западните райони от Балканите, но в по-голямата част от полуострова през по-голямата част на деня ще се задържи слънчево.

У нас през следващите дни ще остане по-топло от обичайното за сезона. Ще духа силен южен вятър. Ще има и превалявания от дъжд, придружени на места от гръмотевици. Рязко и съществено застудяване се очаква в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: В Одеса украинската армия засега удържа руските нападения, евакуацията продължава
От нашите пратеници: В Одеса украинската армия засега удържа руските нападения, евакуацията продължава
Град Ирпин край Киев вече е под украински контрол
Град Ирпин край Киев вече е под украински контрол