НОВИНИ

Максималните температури днес ще са между 12° и 17°

bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 03.02.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Времето
Слушай новината

В близките часове на много места облачността ще се разкъсва и след обяд над югозападната половина от страната ще е предимно слънчево.

В Дунавската равнина и в източната част на Горнотракийската низина ще се задържи мъгливо или с ниска облачност. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, по-ниски в местата с трайни мъгли - между 3° и 8°.

През нощта ще бъде почти тихо и на много места в низините и около водните басейни ще има мъгла. Минимални температури между 1° и 6°, в София - около 2°.

Утре още преди обяд вятърът от запад-северозапад ще се усили и мъглите бързо ще се разсеят. След обяд над цялата страна ще бъде слънчево. Максималните температури ще се повишат още, в сравнение с днес и ще са между 13° и 18°, в София - около 15°.

Предимно слънчево време и в планините, но ще бъде и много ветровито. Ще духа умерен и силен, по най-високите върхове на Рила и Пирин бурен запад-северозападен вятър, като

Остава много висока опасността от лавини извън обработените писти. Максималните температури и там ще се повишат. На Алеко се очакват около 6 градуса, около 10° в Боровец и Пампорово, а в Банско - около 13°.

Много слънчеви часове ще има и на Балканите. Преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла, но с до умерен западен вятър бързо ще се разсее. Ще остане по-топло от обичайното за февруари.

По-топло от средното за месеца ще се задържи времето и над по-голямата част от Континента, с изключение на северните части и на Европейска Русия, където температурите са отрицателни. Ще бъде предимно облачно и с валежи и от дъжд, и от сняг.

У нас и през следващите дни ще се задържи топло за периода. В петък и събота ще преобладава слънчево време, като в сутрешните часове, в равнинната част от страната ще е мъгливо или с ниска облачност. В неделя ще има по-значителни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. В понеделник ще преобладава облачно време, на места в западната половина от страната, а през нощта срещу вторник и в източната, ще превали дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И отборът на Русия стигна полуфиналите в Мелбърн
И отборът на Русия стигна полуфиналите в Мелбърн
Тонове боклуци плуват в язовир Кърджали
Тонове боклуци плуват в язовир Кърджали