НОВИНИ

Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков и жертвите на катастрофи се проведе в страната

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 30.04.2020
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков и жертвите на пътни инциденти пред съдебните институции в страната. Хората настояха за справедлив процес и адекватно наказание за дрогирания шофьор, който уби Милен Цветков. Журналистът загина при катастрофа на Великден в София. Докато чака спрял на червен светофар, автомобилът му беше връхлетян от друг с бясна скорост.

Във Варна близо 50 души почетоха жертвите на пътни инциденти в страната.

Ирена Борисова - организатор на бдението във Варна: Искаме по-строги наказания, искаме максимална присъда за убиеца на Милен Цветков и по-строги закони за децата, които биват убивани по пътищата.

Адвокат Мария Димитрова: Обръщам се към всички, към цялото общество. Изисквайте органите да контролират и да санкционират. Ако те си вършат работата няма да се стига до прокуратура, нито до съд.

В Пловдив десетки граждани се събраха пред съдебната палата в града. Хората се притесняват, че истината ще бъде потулена и това ще намали присъдата на младежа, който отне живота на Милен Цветков.

Елана Кавак: Искам един справедлив процес срещу убиеца на Милен Цветков, искам той да получи максимална присъда по българските закони, ефективна присъда, такава която да не бъде намалявана с годините.

В Благоевград журналисти и граждани почетоха паметта на Милен Цветков пред съдебната палата. Събитието премина под надслов "Ще възкръсне ли съдебната система".

Александра Димитрова - журналист: Милен е образ на всички хора, които са загинали по такъв нелеп начин, отнесени на светофара, блъснати на пешеходна пътека или по някакъв начин претърпели ПТП.

Людмила Колева: Справедливата присъда - да лежи в затвора, това е. Щом е отнел живот на човек би трябвало да плати висока цена за това.

Участниците в бдението предложиха младите шофьори веднъж в годината да преминават задължително тест за наркотици и психотропни вещества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици пакети храна за хора в нужда чрез кампанията "Защото сме хора"
Стотици пакети храна за хора в нужда чрез кампанията "Защото сме хора"
Протести и мерки по време на пандемията в Европа
Протести и мерки по време на пандемията в Европа