НОВИНИ

Ман Сити отново победи Реал (М) с 2:1 в кошмарна вечер за Варан

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
10:50, 08.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Шампионска лига
ман сити отново победи реал кошмарна вечер варан

Английският вицешампион Манчестър Сити спечели и реванша си с Реал Мадрид на „Етихад“ с 2:1 – със същия резултат, с който триумфираха и в Испания по-рано през февруари.

„Белият балет“ беше без капитана си Серхио Рамос за втория сблъсък и това даде своето отражение в самото начало на двубоя.

Груба грешка на Рафаел Варан позволи на Габриел Жезус да отнеме в наказателното поле и да намери непокрития Рахийм Стърлинг, който от близка дистанция не сгреши за „гражданите“.

Последваха още няколко включвания на Сити в половината на съперника, но безуспешни, преди Реал да поизравни играта след изстрели на Карим Бензема и Еден Азар.

Подобрението в играта на Кралския клуб бе видимо и закономерно се стигна до изравнителен гол дело на Бензема, който реализира с глава след центриране на Родриго.

Равностойният характер на срещата продължи до края на първата част, но през второто полувреме Сити отново натиснаха и стигнаха до успеха след нова грешка на Варан, която позволи на Жезус да стреля покрай Тибо Куртоа и да оформи крайния резултат.

Така, с общ резултат 4:2 от двата мача, напред продължиха Сити, които ще са опоненти на Лион в четвъртфинален сблъсък в Португалия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиано счупи пореден рекорд в кариерата си
Кристиано счупи пореден рекорд в кариерата си
Лион съкруши мечтата на Юве и Роналдо
Лион съкруши мечтата на Юве и Роналдо