НОВИНИ

Манчестър Сити посяга към исторически втори 1/2-финал в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:41, 14.04.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Шампионска лига
манчестър сити посяга исторически втори финал шампионската лига

Тази вечер в 22 ч. Манчестър Сити и Борусия (Дортмунд) ще определят последния 1/2-финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Бъдещият английски шампион спечели първата среща преди седмица на "Етихад" с 2:1 и е на крачка от това да се класира за втория си полуфинал в Шампионската лига след 2016 г.

През последните три издания на най-титулувания европейски клубен турнир "гражданите" наизменно отпадаха в 1/4-финалите на турнира, но надеждите на привържениците са, че този път любимците им си извлекли поука.

От друга страна "жълто-черните" от Дортмунд са опитен боец в Шампионската лига, като са достигали вече четири пъти до полуфиналите на турнира, като за последно това се случи през 2013 година, когато игра и финал. "Вестфалци" се надяват да огорчат "небесносините" на своя "Сигнал Идуна Парк" чрез звездата си Ерлинг Холанд.

Освен мачовете в Шампионската лига, Манчестър Сити води битка и на още три фронта у дома - Висшата лига, ФА Къп и Купата на лигата, но голямата мечта на Пеп Гуардиола и собствениците на клуба е европейски триумф. Запоследно Гуардиола вдигна трофея в Шампионската лига с отбора на Барселона през сезон 2010/11. Той обаче познава отлично качествата на своя опонент, тъй като три години бе начело на Байерн Мюнхен и редовно кръстосваше шпаги с "жълто-черните".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чуждите туристи масово се отказаха да почиват в България
Чуждите туристи масово се отказаха да почиват в България
Отпускат допълнителни 4 млн. лв. за църквите
Отпускат допълнителни 4 млн. лв. за църквите