НОВИНИ

Манчестър Юнайтед надигра Брентфорд в последното домакинство за сезона

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:50, 02.05.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Юнайтед победи Брентфорд с 3:0 в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Бруно Фернандеш, Кристиано Роналдо и Рафаел Варан се разписаха в последното им домакинство за сезона.

"Червените дяволи" наложиха домакински натиск и откриха резултата още в 9-ата минута. Бруно Фернандеш засече подаване на Антони Еланга за 1:0. След дебюта на португалеца във Висшата лига, само Мохамед Салах (73) и Хари Кейн (65) са участвали в повече голове от полузащитника - 61 (36 гола и 25 асистенции). Фернандеш записа своя гол №50 за клуба.

В края на първата част попадение на Кристиано Роналдо бе отменено заради засада.

След почивката възпитаниците на Ралф Рангник получиха дузпа за нарушение на Рико Хенри. Кристиано Роналдо удвои преднината на своя отбор.

Рафаел Варан пък отбеляза първото си попадение за клуба в 72-рата минута, след като засече с воле центриране от ъглов удар на Алекс Телеш.

Това бе последният домакински мач на Неманя Матич и Хуан Мата. Сърбинът изигра своя мач №250 за клуба. В хода на двубоя домакинските фенове изказаха недоволството си към собствениците на отбора. Привържениците използваха плакати и димки, за да заявят позицията си по темата. Част от зрителите дори напуснаха преждевременно стадион "Олд Трафорд" в знак на протест.

Това бе първа загуба за Кристиан Ериксен с отбора на Брентфорд в мач, в който той започва от първата минута.

Манчестър Юнайтед се намира на 6-ата позиция в класирането с актив от 58 пункта. Брентфорд заема 14-ото място в подреждането с 40 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно и дъждовно време днес
Облачно и дъждовно време днес
Варела и Ахмедов се възстановяват по план, Матай и Чарлс с по-тежки травми
Варела и Ахмедов се възстановяват по план, Матай и Чарлс с по-тежки травми