НОВИНИ

Облачно и дъждовно време днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 03.05.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 6° и 11°, а максималните - между 14° и 19°.

Ще преобладава облачно време, на много места ще има валежи от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг. Привечер валежите ще спрат, а през нощта срещу сряда и облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието. На места, главно по южното крайбрежие, ще превалява дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините облачността също ще бъде значителна. На много места ще има валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

В близките дни повече слънчеви часове ще има сутринта, а около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в югозападната половина от страната, ще има превалявания, придружени от гръмотевици. В сутрешните часове ще бъде хладно, но максималните температури ще се повишават.

В събота има повишена вероятност за валежи и гръмотевици на места главно в Западна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия възобнови атаките срещу "Азовстал"
Русия възобнови атаките срещу "Азовстал"
Манчестър Юнайтед надигра Брентфорд в последното домакинство за сезона
Манчестър Юнайтед надигра Брентфорд в последното домакинство за сезона