НОВИНИ

Още по-хладно и с валежи утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 02.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Започналото днес увеличение на облачността вече обхвана почти цялата страна, а през нощта и утре на много места ще има и валежи от дъжд.

Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 6° и 11°, а максималните ще са още по-ниски, в сравнение с днес, - между 14° и 20°, по Черноморието – от 12° до 15°. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Очакванията са в края на деня валежите навсякъде да спрат.

В планините облачността също ще бъде значителна. На много места ще има валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури в планинските курорти ще са между 2° и 10°.

От североизток към Балканите ще продължи да прониква по-студен въздух и температурите не само у нас, но и навсякъде на полуострова ще се понижат, а в много райони ще има и валежи от дъжд. Дъжд ще вали утре и на много места в Европа, като в Южна Франция и Испания валежите ще са придружени и от гръмотевици. В крайните северни части от континента ще вали и дъжд, и сняг.

У нас през нощта срещу сряда облачността ще се разкъса и ще намалее и сутринта на отделни места не са изключени слаби слани. През деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни, но времето ще остане твърде променливо. Повече слънчеви часове ще има сутрин, а около и след обяд отново ще има превалявания, главно в югозападната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Денят започва" на 3 май: Цени, инфлация, газ – какви са прогнозите?
В "Денят започва" на 3 май: Цени, инфлация, газ – какви са прогнозите?
Мадлен Радуканова: С момичетата имаме идеи и подготвяме нещо различно
Мадлен Радуканова: С момичетата имаме идеи и подготвяме нещо различно