НОВИНИ

Манчестър Юнайтед поздрави сър Алекс Фъргюсън

Фъргюсън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 31.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън празнува рождения си ден днес, 31 декември. Легендарният специалист навършва 80 години. По този повод от клуба поздравиха Фъргюсън за личния му празник.

„Поздравления за рожден ден на нашия легендарен бивш треньор“, гласи публикацията на Манчестър Юнайтед в социалната мрежа Туитър.

Сър Алекс Фъргюсън беше начело на клуба от Манчестър от 1986 до 2013 година. Под негово ръководство отборът става шампион на Англия 13 пъти, печели два пъти Шампионската лига, 5 пъти триумфира с Купата на Англия и 4 пъти с Купата на лигата.

Още в снощния мач на Манчестър Юнайтед легендарният треньор беше почетен на „Олд Трафорд“, при това не само с победа срещу Бърнли, а и с огромен транспарант.

Феновете разпънаха банера в навечерието на 80-ия рожден ден на треньора. Чрез надписа привържениците честитиха празника му в новогодишната нощ. Издигането на плаката беше съпроводено със скандирания и песни, насочени към шотландеца.

Самият той също беше засечен на стадиона с широка усмивка, докато получаваше поздравленията на феновете.

Единият от головете срещу Бърнли (3:1) беше дело на Кристиано Роналдо. Именно Фъргюсън беше и мениджърът, който за първи път доведе португалеца на „Олд Трафорд“, а впоследствие превърна футболиста в суперзвезда.

Мениджърът се оттегли през 2013 година. Манчестър Юнайтед не успя да достигне до успехите на „червените дяволи“ след неговото напускане. Затова феновете на клуба използват всяка възможност, за да му покажат колко са благодарни за постигнатото от него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожари унищожиха десетки домове в Колорадо, хиляди са евакуирани
Пожари унищожиха десетки домове в Колорадо, хиляди са евакуирани
Лакоми пеперуди в тропическата градина на Коня, Турция
Лакоми пеперуди в тропическата градина на Коня, Турция