НОВИНИ

Манчестър Юнайтед привлече две нови попълнения от Байерн Мюнхен

Матайс де Лихт и Нусаир Мазрауи подсилват защитата на "червените дяволи".

матайс лихт играе повече календарната 2023 година
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:59, 14.08.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Английският гранд Манчестър Юнайтед привлече нидерландския централен защитник Матайс де Лихт и мароканския халф Нусаир Мазрауи от Байерн Мюнхен с договори съответно до юни 2029 и до юни 2028 година, съобщиха от клуба от Висшата лига днес.

Финансовите детайли по сделките за привличането на двамата футболисти не бяха обявени, но медиите на Острова съобщават, че за двамата са платени повече от 50 милиона паунда като обща трансферна сума.

"В договорите и на двамата има опция за удължаването на личните договори за по още една година", казват още от Манчестър Юнайтед.

И двамата футболисти за продукти на школата на Аякс, след което са преминали през всички младежки формации, преди да заиграят в мъжкия тим под ръководството на сегашния мениджър на Юнайтед Ерик тен Хаг.

25-годишният Де Лихт спечели шампионската титла на Ередивизи през сезон 2018/19 с Аякс, Серия А в Италия с Ювентус през 2019/20 и Бундеслигата през 2022/23 с Байерн Мюнхен.

"Ерик тен Хаг ми помогна да се оформя като играч в ранните етапи на моята кариера, така че той знае как да извлече най-доброто от мен. И нямам търпение да работя отново с него. Знам какво е необходимо, за да успееш на най-високо ниво, и съм решен да продължа този рекорд в този специален клуб", каза Де Лигт в изявление, публикувано на страницата на "червените дяволи".

Мазрауи, който е на 26, се присъедини към баварците от Мюнхен през 2022 година и до момента е изиграл 55 мача във всички турнири, като в дебютната си кампания спечели шампионската титла в Бундеслигата и Купата на Лигата на Германия. В известен период през последното първенство беше извън терена заради контузии.

"Ерик тен Хаг изигра важна роля в развитието ми като играч, така че е вълнуващо да се събера отново с него, когато навлизам в най-добрите години от кариерата си. Знам какво очаква той от своите играчи и ще дам всичко от себе си, за да помогна на клуба да постигне успехи", каза Мазрауи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът събра кворум и депутатите започнаха работа
Парламентът събра кворум и депутатите започнаха работа
Обискират имоти на Румен Гайтански - Вълка (СНИМКИ)
Обискират имоти на Румен Гайтански - Вълка (СНИМКИ)