НОВИНИ

Манчестър Юнайтед привлече Софиан Амрабат

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:17, 02.09.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
манчестър юнайтед привлече софиан амрабат
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед финализира сделката аз мароканския полузащитник Софиан Амрабат, който бе взет под наем от италианския Фиорентина.

Според информациите "червените дяволи" ще платят за наема на Амрабат сумата от 10 милиона евро, а през следващото лято ще имат възможност да откупят правата му за 20 милиона евро плюс още 5 под формата на бонуси.

Трансферът на мароканския национал пък освен това сложи и край на сагата около неговото бъдеще, след като той от началото на лятото беше заявил намерението си да напусне Фиорентина след три сезона с екипа на "виолетовите", за които изигра 107 мача във всички турнири.

Любопитното е, че в Юнайтед Софиан Амрабат ще работи отново с наставника Ерик тен Хаг, при когото той прави едни от първите си стъпки във футбола с екипа на Утрехт в Нидерландия.

"Огромна чест е да бъдеш играч на Манчестър Юнайтед. Трябваше да бъда търпелив за този момент, но аз съм човек, който винаги се вслушва в сърцето си и сега ще мога да представям клуба на мечтите си. Аз съм страстен играч и искам да внеса тази своя енергия в отбора и да я вложа във всяко действие, което предприемам за отбора. Наясно съм как работи Ерик тен Хаг и какво иска той от своите играчи. Неговото ръководство ме разви много като играч в началото на кариерата ми. Знам, че той ще ми помогна да покажа най-доброто от своите качества, за да помогна на своите съотборници, за да постигнем успехи през този сезон", коментира самият Амрабат след новината за преминаването му в Манчестър Юнайтед.

В рамките на вчерашния ден 20-кратните шампиони на Англия анонсираха и още две нови попълнения, като на първо място бе взет турския вратар Алтай Байъндър от Фенербахче, а под наем от Тотнъм беше привлечен крайния бранител Серхио Регилон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гурково е домакин на състезание с магарета
Гурково е домакин на състезание с магарета
Десетки доброволци помогнаха на 4 души в неравностойно положение да се качат до хижа "Рибни езера" в Рила
Десетки доброволци помогнаха на 4 души в неравностойно положение да се качат до хижа "Рибни езера" в Рила