НОВИНИ

Манчестър Юнайтед се изкачи на върха в Англия за първи път от 8 години насам

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:22, 13.01.2021
Чете се за: 01:13 мин.
Футбол
манчестър юнайтед изкачи върха англия първи път години насам

"Червените дяволи" оглавиха еднолично подреждаенто във Висшата лига , след като победиха с минималното 1:0 като гост Бърнли в отложен мач от първия кръг след чудесно изпълнение на Пол Погба.

По този начин Юнайтед събра 36 точки - с 3 повече от втория Ливърпул, а през уикенда предстои директен мач между двата тима на "Анфилд".

Системата за видео повторения (ВАР) отново беше в центъра на вниманието, като имаше две любопитни намеси през първата част.

В 28-та при една контраатака на гостите Единсон Кавани имаше възможност да излезе на чиста позиция, но бе повален от Брейди пред наказателното поле.

Съдията Кевин Френд отсъди нарушение и показа жълт картон на играча на Бърнли. Системата ВАР обаче наложи преразглеждане на ситуацията, тъй като останаха съмнения дали Брейди не е бил последен в защитата и не трябва да получи червен картон.

Видео асистентите обаче върна и предишната ситуация, от която започна атаката на "червените дяволи". Тогава пред тяхното наказателно поле Люк Шоу влезе остро срещу Гудмундсон в борба за топката.

В крайна сметка нарушението бе дадено в полза на Бърнли, а жълтият картон бе за крайния бранител на Юнайтед, Люк Шоу.

В 36-та минута Хари Магуайър отбеляза с глава, възползвайки се от центриране на Шоу от фал. При борбата за топката обаче капитанът на "червените" използва ръцете си срещу Ерик Питерс и след консултация с ВАР, попадението не бе зачетено.

През втората част играчите на Солскяер категорично бяха по-активния тим на терена, но така и не стигаха до сериозни опасности пред вратата на домакините.

Така се стигна до 71-та минута, когато Маркъс Рашфорд намери Пол Погба и французинът със страхотно изпълнение от въздуха вкара между краката на Ник Поуп, за да осигури безценните три точки за своя тим. За Погба, за когото все по-усилено се говори, че ще напусне през лятото това бе едва втори гол в първенството през сезона, но колко ли важен може да се окаже той в края на кампанията.

Резултати от 18-ия кръг:
Шефийлд - Нюкасъл 1:0
Уулвърхемптън - Евертън 1:2

С този успех Евертън излезе на четвърто място с 32 т., колкото има и третият Лестър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Солскяер: Няма как да не съм доволен
Солскяер: Няма как да не съм доволен
96 години от рождението на големия Георги Калоянчев
96 години от рождението на големия Георги Калоянчев