НОВИНИ

Манчини след триумфа: Това е резултат на отборния дух

манчини триумфа резултат отборния дух
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:23, 12.07.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Италия Роберто Манчини похвали тима си, след като допусна ранен гол на „Уембли“ в неделя срещу Англия, за да спечели финала на Евро 2020.

„Справихме се отлично. Допуснахме ранен гол и изпитвахме затруднения, но след това доминирахме в мача. Момчетата бяха прекрасни, не знам какво повече да кажа. Важно е за всички хора и фенове. Надявам се да празнуват в Италия“, сподели той за RAI Sport след победата с 3:2 след изпълнение на дузпи, след като редовното време и продълженията завършиха при равенство 1:1.

"Това е резултатът от факта, че успяхме да изградим този отборен дух през последните 50 дни. Момчетата те наистина постигнаха нещо, което никога повече няма да може да бъде развалено. Те винаги ще бъдат синоним на този триумф", каза още селекционерът.

Леонардо Бонучи изравни в средата на втората част след ранното попадение на Люк Шоу. При дузпите Джанлуиджи Донарума направи две решителни спасявания след удара в гредата на Маркъс Рашфорд. Италия триумфира за втори път с европейската титла след 1968-а. Скуадрата е вече в серия от 34 поредни мача без загуба, като отговори със стил на предизвикателството след провала да се класира за Мондиал 2018 в Русия.

Донарума замени ветерана Джанлуиджи Буфон след квалификационния провал преди три години.

„Бяхме невероятни, не дадохме и сантиметър на съперника. Ние сме фантастичен тим и заслужаваме този успех. Голът можеше да ни убие, но ние останахме активни и не се отказахме“, коментира стражът на Милан, който бе определен за Играч на турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забавяне в приема на протоколите от СИК в чужбина
Забавяне в приема на протоколите от СИК в чужбина
Калоян Левтеров донесе нов медал за България от Европейското в Рим
Калоян Левтеров донесе нов медал за България от Европейското в Рим