НОВИНИ

Манол Иванов е поредният кандидат за поста президент на БФС

бфс обяви свикването изпълкома вземе решение насрочването конгрес
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 22.01.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Манол Иванов е петият кандидат за президент на Българския футболен съюз (БФС), обяви самият той в интервю за подкаста на спортния журналист Кирил Лулев.

Иванов е роден през 1964-а година в София, като той е син на легендата на футболния Левски Александър Манолов.

В началото Манол поема по стъпките на баща си, присъединявайки се към академията на "сините", но впоследствие оставя активния футбол на втори план и придобива юридическо образование.

Въпреки това Иванов остава под някаква форма, свързан с играта, защото в периода 2020-2021 г. изпълнява функциите на изпълнителен директор в Нефтохимик Бургас.

"Предвид решенията, поведението на ръководните органи във футболния съюз, лицензиране, развитието на детско-юношеския футбол, националния отбор, смятам, че доста добре съм запознат и то детайлно с доста от проблемите и в главата ми през тези четири години, постепенно узряваше идеята, че трябва да застане нов човек, който да има изключително нова визия, а тази визия, тя ще се изрази в поведение на първо място и коренно различни решения от сегашните, които се взимат предвид развитието на българския футбол", сподели мотивите си Манол Иванов за своята кандидатура за президент на БФС.

С изявлението си Иванов става общо петият кандидат, който изразява намерението си да се бори за управленското място в българския футбол. Останалите четирима са: Димитър Бербатов, Христо Крушарски, Илиян Стоянова и Георги Градев.

Очакваният са новият ръководител на БФС да стане ясен на извънредния изборен конгрес на централата, който по план трябва да се състои на 15 март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избраха Георг Георгиев за вицепрезидент на ПАСЕ
Избраха Георг Георгиев за вицепрезидент на ПАСЕ
Николай Денков откри Център по оцеляване на море във Варна
Николай Денков откри Център по оцеляване на море във Варна