НОВИНИ

Мануел Пелегрини: Лудогорец е силен отбор, винаги излизаме за победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:36, 26.10.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
мануел пелегрини настръхнахме последната минута
Слушай новината

Треньорът на Бетис Мануел Пелегрини даде пресконференция преди отпътуването на "зелено-белите" за България, където утре вечер в Разград гостуват на Лудогорец в среща от турнира Лига Европа.

Мачът на "Хювефарма Арена" е с начален час 19.45, а Пелегрини обяви, че неговият тим ще излезе за победа, макар да е наясно, че точката ще гарантира на андалусийци първото място в групата.

"Няма да играем за равенство, защото ако влезеш в мача с такава нагласа, е трудно да изиграеш добър мач. Ще се опитаме да спечелим, но и равенство ще бъде добре, защото ще ни донесе първото място в групата, но нашият манталитет е винаги да излизаме за победа. Лудогорец е силен отбор, който се бори за първите две места в групата. Вече ги познаваме добре, те изиграха силен мач на нашия стадион, а преди това победиха Рома в България. Труден съперник с добри играчи. Основната ни цел беше да се класираме и вече я постигнахме", заяви Пелегрини.

Междувременно чилийският специалист се оплака и от дългите пътувания, на които е подложен съставът на Бетис, тъй като след визитата в Разград ги очаква и гостуване на Атлетик Билбао в Ла Лига.

"Всички искаме да играем в Лига Европа, но когато играеш в четвъртък като гост, трябва да нощуваш в града, в който се играе мачът и това прави пътуването твърде дълго. Летището е далеч от мястото, където играем, а след този мач ни предстои и гостуване на Сан Себастиан, където ще пътуваме в събота и ще се приберем късно в неделя, което е много уморително", коментира Мануел Пелегрини.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пропадналата в изкоп на ВиК-Русе жена е със счупени ръка и крак
Пропадналата в изкоп на ВиК-Русе жена е със счупени ръка и крак
Правителството одобри проекта за закупуване на 8 нови изтребители F-16
Правителството одобри проекта за закупуване на 8 нови изтребители F-16