НОВИНИ

Мануела Малеева: Надявам се Цвети и Григор да се представят добре на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:01, 03.02.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Тенис

Най-голямата от сестрите Малееви се върна към спомените си от своята невероятна кариера, споделяйки интересни факти около последното и участие в Мелбърн на Austraian Open през 1994 и не пропусна да пожелае успех на Цветана Пиронкова и Григор Димитров в навечерието на тазгодишното издание на турнира от Големия Шлем .

През 1994 година българката, която по онова време вече се състезава за Швейцария, достига фазата на 1/4 финалите в Мелбърн, където на пътя и застава Аранча Санчес Викарио. За Мануела това е трето участие сред най-добрите на Australian Open, но за съжаление тя допуска трета загуба.

„Мачът ми с Аранча Санчес на четвъртфиналите се игра при невероятна жега, беше 48 градуса на сянка. Настилката на централния корт беше с температура над 60 градуса. Бях в много добра форма физически, но споменът ми е, че тази среща беше една от най-тежките в кариерата ми. После промениха правилата и сега при такива температури не позволяват да се играе“, спомня си единствената българка печелила олимпийски медал.

В интервюто си бившата тенисистка се върна и към титлата от Us Open на смесени двойки с Том Гълкинсон през 1984 година, бронзовият медал в Сеул'88, както и последния мач в кариерата и, който и донесе и титлата в Осака.

Накрая Мануела говори и за това какво може да очакваме от Григор Димитров и Цветана Пиронкова по време на тазгодишното им участие на Australian Open.

"Не обичам да давам прогнози, но се надявам Цвети и Григор да се представят добре на Australian Open. Смятам, че ако се чувстват добре, играят с желание и успеят да покажат какво могат, със сигурност това ще се случи", завърши бившата номер 3 при жените.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е движението на Искърското дефиле
Възстановено е движението на Искърското дефиле
ГЕРБ: Президентът Радев да оттегли заявката си за втори мандат
ГЕРБ: Президентът Радев да оттегли заявката си за втори мандат