НОВИНИ

Марек надви Миньор Перник в баража за оставане и ще играе в НВЛ и през следващия сезон

В решителния сблъсък за оцеляване Марек Юнион Ивкони Дупница се наложи над своя съперник с 3:1 (25:23, 22:25, 25:18, 25:18) гейма.

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:00, 30.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
марек надви миньор перник баража оставане играе нвл следващия сезон
Слушай новината

Волейболният Марек Юнион Ивкони Дупница ще играе в Националната волейболна лига (НВЛ) и през следващия сезон, след като в баража за оставане в елита срази с 3:1 (25:23, 22:25, 25:18, 25:18) гейма състава на Миньор Перник.

В столичната зала "Христо Ботев" перничани започнаха по-силно двубоя и в откриващата част поведоха с 8:4, но постепенно техният съперник заличи своя пасив и изравни отново силите при 18:18. В заключителните минути на сета обаче момчетата на Найден Найденов демонстрираха повече хладнокръвие и заслужено поведоха след 25:23 в тяхна полза.

Вторият гейм отново стартира малко по-добре за тима на Миньор, но Марек съумя бързо да се добере до равенството. Впоследствие двата отбора вървяха точка за точка до 21:21, след което състезателите на Мартин Михайлов поеха инициативата и след 25:22 изравниха резултата в сблъсъка.

Това обаче се оказа и последният позитивен момент за вицешампионите във второто ниво на волейбола у нас, защото в третия и четвъртия сет играчите на Марек доминираха, за да се поздравят с крайния успех след две поредни спечелени части с по 25:18.

По този начин съставът, воден от Найден Найденов, си гарантира място в Националната волейболна лига (НВЛ) и през следващата кампания, когато отборът вече ще се състезава под името Локомотив Авиа Пловдив, като ще смени Дупница с "града под тепетата". Припомняме ви, че до този развой се стигна, след като президентът на тима Ивайло Константинов влезе в открит спор с управата на Дупница и по-конкретно кмета на града Първан Дангов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Висш партиен форум: ПП обсъжда предстоящите избори
Висш партиен форум: ПП обсъжда предстоящите избори
Превозвачи настояват да се ускори влизането ни в Шенген
Превозвачи настояват да се ускори влизането ни в Шенген