НОВИНИ

Мъри и Медведев се класираха за четвъртфиналите в Доха

мъри надигра зверев три сета четвъртфиналите доха
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 23.02.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на турнира в Доха. Британецът се наложи над Александър Зверев със 7:6 (5), 2:6, 7:5 в мач, продължил над три часа и записа четвъртия си успех в общо пет двубоя срещу него.

На два пъти Мъри бе на две точки от загубата, сервирайки за оставане в мача при 4-5 в третата част. Зверев имаше предимство, но така и не успя да го материализира в пробив.

Така се стигна до 11-ия гейм, в който шотландецът достигна до брейк. Трикратният шампион от Шлема не пропусна да използва предимството си и завърши мача гейм по-късно.

В първия кръг Мъри постигна друг драматичен успех след тайбрек в третия сет срещу Лоренцо Сонего, след като преди това отрази три мачбола. Така той вече има четири победи през сезона. Първите две бяха на Аустрелиън Оупън.

На четвъртфиналите бившият №1 ще срещне френския квалификант Алекзандър Мюлер, който отстрани Ботик ван де Зандсхулп след 6-2, 6-4.

Руснакът Даниил Медведев също се класира за четвъртфиналите. Поставеният под номер 3 Медведев, който дебютира в надпреварата през този сезон, надделя над британския квалификант Лайъм Броуди с 6:4, 6:3. Така руснакът, който в неделя спечели 16-ата титла в кариерата си на турнира в зала в Ротердам, записа 11-а победа в 13 мача от началото на годината.

"Никога не е лесно да превключиш от турнир на твърда настилка в зала към състезание на открито. Винаги имаш трудности да се адаптираш към условията. Затова се радвам, че спечелих в два сета и продължавам напред", коментира Медведев. 

Руснакът очаква австралиеца Кристофър О'Конъл, който отстрани двукратния шампион и защитаващ титлата си от миналия сезон Роберто Баутиста Агут (Испания) с 3:6, 7:6(5), 6:4. Носителят на трофея през 2019 и 2022 година Агут водеше със сет и 4:2 гейма във втория, но допусна обрат.

"Гледах малко от третия сет, когато пристигнах за мача ми, но не видях кой е спечелил. Със сигурност това е голяма победа за Крис срещу Роберто. Знам, че той може да играе много добре, така че трябва да покажа най-доброто, ако искам да го елиминирам", каза Медведев.

 
 
  

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ трябва да върне 5 млн. лева за недължимо платени глоби от шофьори
АПИ трябва да върне 5 млн. лева за недължимо платени глоби от шофьори
Мартеници с кауза предлагат във Велико Търново
Мартеници с кауза предлагат във Велико Търново