НОВИНИ

Мъри помрачи завръщането на Надал на корта и ще играе финал в Абу Даби

мъри помрачи завръщането надал корта играе финал абу даби
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:49, 17.12.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Анди Мъри се класира за финала на демонстративния тенис турнир в Абу Даби, след като надигра Рафаел Надал с 6-3, 7-5, за час и 50 минути игра.

По този начин шотландецът помрачи завръщането на испанския Матадор на корта след няколко месеца отсъствие поради травма на стъпалото.

Откриващият сет стартира равностойно, като в първите пет гейма и двамата не допуснаха колебания на собствено подаване, въпреки че Мъри имаше точка за пробив в третия гейм. Все пак, той стигна до брейк в шестия гейм, след което не изпусна контрола върху събитията на корта и поведе в резултата.

Във втората част Надал спаси четири точки за пробив в два от първите си три сервис гейма, като на свой ред имаше възможност да пробие съперника в осмия гейм. В крайна сметка, Мъри използва шанса си в 11-ия гейм и след нов пробив, сервира успешно за мача и място във финала.

Там негов опонент ще бъде руснакът Андрей Рубльов, който победи Денис Шаповалов в три сета. Канадецът ще играе с Надал за третото място в надпреварата, докато в мача за пето място, Тейлър Фриц надви Дан Еванс след страхотна драма – 7-6 (5), 4-6, 11-9.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг затруднява движението по Подбалканския път
Сняг затруднява движението по Подбалканския път
Тайфун уби 12 души във Филипините
Тайфун уби 12 души във Филипините