НОВИНИ

Марица Пд изхвърли Хебър от турнира за Купата на България

ФК Марица Пд
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:43, 19.11.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Втородивизионният Марица Пловдив се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България, след като надигра елитния Хебър Пазарджик с 4:2 като домакин. Отборът на Марица трябваше да прави пълен обрат, за да стигне до победата, след като се озова в ролята на догонващ още в 4-ата минута на мача, но с голове на Радослав Апостолов, Валери Домовчийски и две попадения на Веселин Марчев играчите на Николай Димитров се поздравиха с крайния успех и продължават напред към следващата фаза на турнира.

Двубоят започна отлично за гостите от Пазарджик, които откриха резултата още в 4-ата минута. Ивайло Михайлов беше точен с глава от близка дистанция след центриране отляво.

Марица обаче изравни 10 минути по-късно. След подаване от левия фланг защитата на Хебър не се справи с изчистването и топката падна на крака на Радослав Апостолов, който завърши със силен изстрел по земя от границата на наказателното поле за 1:1.

Малко след това Димитър Аврамов опита плътен шут около 20 метра, но топката мина на сантиметри над напречната греда на гостите.

В последната минута от редовното време на първата част Марица стигна до пълен обрат. След центриране отляво от пряк свободен удар капитанът на пловдивчани Валери Домовчийски бе оставен непокрит на близката греда и завърши с глава в мрежата на Хебър за 2:1.

В 58-ата минута домакините поведоха с 3:1. Симеон Вешев центрира от ъглов удар, защитата на Хебър не се ориентира по най-добрия начин и влезлият като резерва Веселин Мачев реализира с глава в опразнената врата на метър от голлинията.

В 76-ата минута футболистите на Владимир Манчев намалиха изоставането си, след като Георги Търтов бе точен с глава от близка дистанция след центриране отдясно.

До края на срещата гостите от Пазарджик опитаха да стигнат до изравняване, с което да вкарат мача в продължения, но не намериха път към вратата на Илия Николов, а играчите на Николай Димитров сложиха точка на спора в 87-та минута, когато Веселин Марчев вкара второто си попадение в сблъсъка с прецизен удар с левия крак от границата на наказателното поле.

На осминафиналите Марица ще срещне тима на Арда Кърджали, който в първия кръг на надпреварата победи втородивизионния Дунав Русе с 2:1 като гост. Двубоят е насрочен за събота (26 ноември) от 13:30 часа на стадиона в пловдивския квартал „Кършияка“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаните у нас за взрива в Истанбул остават в ареста
Задържаните у нас за взрива в Истанбул остават в ареста
Микаела Шифрин спечели слалома в Леви
Микаела Шифрин спечели слалома в Леви