НОВИНИ

Марин Чилич надви Александър Бублик за четвъртфинал в Куинс

Марин Чилич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:04, 16.06.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Хърватинът Марин Чилич се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 500 в Куинс Клъб, Лондон, след като победи Александър Бублик от Казахстан със 7-6(6), 7-5 в мач от втория кръг на надпреварата.

Двамата тенисисти очаквано доминираха на собствен сервис, като в първия сет нямаше нито една точка за пробив и се стигна до тайбрек, в който Бублик дръпна с 5-0 и имаше три поредни сетбола при 6-3, но опитният Чилич отговори с пет поредни точки, за да се наложи с 8-6.

Във втората част седмият поставен в схемата хърватин дръпна с пробив в самото начало и поведе с 4-1, но съперникът му навакса изоставането до 5-5. В крайна сметка Чилич, който е двукратен шампион в Куинс, взе последните два гейма, за да затвори мача след час и 34 минути игра.

По този начин 33-годишният Чилич, който игра полуфинал на Ролан Гарос преди няколко седмици, продължи към четвъртфиналите, където ще срещне финландеца Емил Руусувуори. Започналият от квалификациите Руусувуори победи участващия с уайлдкард британец Джак Дрейпър с 6-2, 7-6(2).

Днес ще се изиграят останалите четири осминафинала в Лондон, като програмата започва с Томи Пол - Стан Вавринка и продължава с мачовете Денис Кудла - Матео Беретини, Райън Пенистън - Франсиско Серундоло, Филип Крайнович - Сам Куери.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът разгледа предсрочното освобождаване на Никола Минчев
Парламентът разгледа предсрочното освобождаване на Никола Минчев
Йордан Цонев, ДПС: Ива Митева има опит и е била председател в два размирни парламента
Йордан Цонев, ДПС: Ива Митева има опит и е била председател в два размирни парламента