НОВИНИ

Марин Чилич с 20-а титла в кариерата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:48, 31.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
марин чилич титла кариерата
Слушай новината

Опитният хърватски тенисист Марин Чилич спечели турнира от категория АТР 250 в Санкт Петербург, вдигайки по този начин 20-ти трофей в кариерата си.

Във финала в руския град бившият шампион от US Open надигра със 7:6(3), 4:6, 6:4 в много оспорван мач американеца Тейлър Фриц.

По този начин Чилич се реваншира за загубата си на финала на надпреварата в Москва, когато отстъпи в спора за трофея на Аслан Карацев.

Днес обаче хърватинът стартира пределно мотивиран да стигне до титлата и първи нанесе удар, пробивайки за 4:2 в първия сет. Фриц обаче върна пробива, когато Чилич сервираше за сета и в крайна сметка докара нещата до тайбрек. В дългия гейм бившият №3 все пак взе своето и след 7-3 точки спечели първия сет.

Във втория пробивите валяха, като общият им брой беше пет. Три от тях обаче бяха на сметката на американеца и така той изравни резултата в сетовете след 6:4.

24-годишният Фриц проби и за аванс от 3:1 гейма в средата на решителната част, но Чилич мигновено реагира и на свой ред взе подаването на съперника си, намалявайки на 2:3. Впоследствие, хърватинът реализира нов брейк за аванс от 5:4, след което на свой сервис не сбърка, слагайки точка на спора след близо 2 часа и половина игра.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна решаващата среща на ООН за контрол над климатичните промени
Започна решаващата среща на ООН за контрол над климатичните промени
Известен готвач е хванат да шофира пиян и със спукани гуми
Известен готвач е хванат да шофира пиян и със спукани гуми