НОВИНИ

Марин Димитров, обвиняем заедно със сина му и с директора на Агенция "Митници", е транспортиран в болница "Пирогов"

Повдигнаха обвинение на директорката на "Митниците" Петя Банкова

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:50, 06.04.2024 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
марин димитров обвиняем заедно сина директора агенция митници транспортиран болница bdquoпироговldquo
Слушай новината

Марин Димитров, обвиняем заедно със сина му и с директора на Агенция "Митници", е транспортиран в болница "Пирогов". Това каза съдия Тони Гетов преди заседанието на съда. Мярката за неотклонение за него няма да се гледа днес.

На Петя Банкова е повдигнато обвинение, че е превишила служебните си правомощия, като под влиянието на Стефан Димитров е отстранила Ангел Пейков от длъжността началник на митнически пункт "Лесово" и го е понижила и е назначила за шеф на митница "Лесово" Мирослав Сарандев. Това се е случило в края на март т.г.

В защитната си теза адвокатът на обвиняемия Иво Найденов цитира показания на анонимен свидетел, който е заявил, че работи в МВР. Той заявил, че познава баща и син Марин и Стефан Димитрови и контактувал с тях от лоялност към Бойко Рашков. Знаел, че те се занимават с контрабанда.

Според адвокат Найденов пак според този свидетел баща и син Димитрови лобирали пред главния секретар и вътрешния министър за директор на областната дирекция на МВР в Хасково да бъде назначен конкретен човек, но това не се случило.

Адвокат Найденов заяви, че тези показания са единствените, които говорят за контрабанда и търговия с влияние, но това не е достатъчно и не се подкрепя от други доказателства.

На 4 април директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова беше задържана за 72 часа и обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души, които тя не познава, каза тогава пред медиите адвокатът ѝ Аделина Натина.

Мотивите на прокурорите да поискат постоянен арест за Банкова и баща и син Димитрови са, че има събрани доказателства, от които обосновано да се предложи, че тримата са били част от организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Освен това, ако са на свобода тримата могат да извършат друго престъпление и да попречат на разследването, твърдят прокурорите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Кръстев предостави на НИНКН сграда паметник на културата
Министър Кръстев предостави на НИНКН сграда паметник на културата
Българските национални отбори по баскетбол до 14 г. постигнаха победи в Румъния
Българските национални отбори по баскетбол до 14 г. постигнаха победи в Румъния